Mama copiilor căzuți de la etaj ar putea să nu aibă dreptul de a avea grijă de-al treilea copil. DGASPC a depus cererea în instanță

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 iul 2022, 18:35

Mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul 10. în timp ce aceasta era live pe Facebook, ar putea fi decăzută din dreptul de a avea grijă de cel de-al treilea ei copil.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova a depus în instanță un dosar prin care cere decăderea din drepturile de părinte ale femeii ai cărei copii gemeni au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, la vârsta de doar doi ani și două luni. Cel de-al treilea copil al femeii, în vârstă de cinci ani, a fost luat de lângă mamă de către familia tatălui.

Reprezentanţii DGASPC Prahova au prezentat instanței un dosar explicit, prin care cer ca mama ai cărei copii au murit după ce au căzut de la etaj, fiindcă nu au fost supravegheați, să fie decăzută din drepturile de părinte pe care le are pentru fiul dei, în vârstă de cinci ani.

Acum câteva zile, mama gemenilor a fost acuzată oficial de omor din culpă.

Cealaltă persoană care se afla în momentul tragediei în apartament nu a fost acuzată cu nimic.

Femeia era live pe Facebook și asculta manele în timp ce gemenii au căzut de la etaj

Mama gemenilor era live pe Facebook și asculta muzică la volum mare în timpul tragediei, lucru care a împiedicat-o să aibă vreo reacție atunci când afară sunau sirenele salvării. Polițiștii au fost cei care au oprit distracția femeii și au anunțat-o despre ce s-a întâmplat cu copiii ei. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: O eleva de clasa a 9-a a cazut de la etajul 3 al scolii in care invata

Vecinii au declarat că familia se mutase de curând în apartament, respectiv câteva zile. Se pare că în dreptul ferestrei a fost o masă pe care cei mici s-au urcat ca să ajungă la pervazul geamului, după care au căzut. O angajată a unui magazin din apropierea blocului a mărturisit jurnaliștilor că, adesea, vedea obiecte mici aruncate pe geam, probabil tot de regretații gemeni. 

Citeste si: Copilul de 4 ani din Pitești care intrase în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic a murit. Reactia autoritatilor

În momentul tragediei, tatăl gemenilor nu era acasă, a ajuns acasă mai târziu și a fost în stare de șoc.