Mama gemenilor care au căzut de la etaj, în timp ce făcea live pe Facebook, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Autor: Lavinia Medrea

Mama gemenilor care au căzut de la etaj, în timp ce făcea live pe Facebook, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Sursa: Spynews.ro

Mama gemenilor care au murit în luna august a anului 2021, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, în timp ce femeia făcea live pe Facebook, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă.

Potrivit hotărârii Judecătoriei Ploieşti, mama gemenilor căzuți de la etajul 10 este condamnată cu suspendare la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Pedeapsa include interzicerea dreptului femeii de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator timp de cinci ani.

Mama gemenilor căzuți de la etajul 10, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Mama gemenilor din Ploiești are, de asemenea, obligația de a participa trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, potrivit Agerpres. Judecătoria insistă, de asemenea, ca femeia să ia tratament medical până își revine la normal sau până sunt observate îmbunătățiri, care să scape de starea de pericol.

Decizia nu este definitivă.

Citeste si: Gestul făcut de mama gemenilor din Ploiești căzuți de la etajul 10, la un an de la decesul copiilor: "Să vă dea Dumnezeu ce îmi doriți voi mie"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În trecut, Judecătoria Ploieşti a aprobat o acţiune introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care a cerut în instanţă luare drepturilor părintești ale femeii, care mai are acasă un băiețel în vârstă de aproximativ șase ani.

Mama gemenilor căzuți de la etajul 10 a fost decăzută din drepturile părintești

Așadar, instanţa a decis decăderea în totalitate din drepturile părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale vor intra în totalitate în posesia tatălui copilului.

Citeste si: Mama copiilor căzuți de la etaj ar putea să nu aibă dreptul de a avea grijă de-al treilea copil. DGASPC a depus cererea în instanță

„La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.