O femeie din Siria a născut sub maldărul de clădiri făcute una cu pământul de cele două cutremure care au avut loc în Turcia, ieri, 6 februarie. Femeia a murit la scurt timp, iar copilul a fost salvat
O femeie din Siria a născut sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia
Copilul s-a născut în Alep, Siria și, din nefericire, mama eroină nu a supraviețuit.
Copilul este scos imediat de sub dărâmături și dus în locul în care a primit îngrijiri medicale. „Un bebeluș s-a născut în timp ce mama sa era salvată de sub dărâmături, în urma cutremurului care a avut loc astăzi”, a postat jurnalistul Hoshang Hassan.
The moment a child was born 👶 His mother was under the rubble of the earthquake in Aleppo, Syria, and she died after he was born, The earthquake.
— Talha Ch (@Talhaofficial01) February 6, 2023
May God give patience to the people of #Syria and #Turkey and have mercy on the victims of the #earthquake #الهزه_الارضيه #زلزال pic.twitter.com/eBFr6IoWaW
Siria nu poate primi ajutor, deoarece majoritatea granițelor sunt închise
Bassam Sabbagh, ambasadorul Siriei la ONU, a declarat ieri, 6 februarie, că ajutorul pe care l-a solicitat pentru Siria va ajunge la toți locuitorii țării, inclusiv la persoanele care locuiesc în zonele ce nu sunt sub controlul guvernului de la Damasc.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Chiar și în această situație critică, ambasadorul a respins ideea de a deschide punctele de frontieră, spunând că se va lucra împreună cu persoanele care vor să ajute Siria în aceste momente dificile.
„ Suntem pregătiţi să lucrăm cu cei care doresc să îi ajute pe sirienii din interiorul Siriei. Accesul din Siria există, se pot coordona cu guvernul şi vom fi pregătiţi să facem acest lucru", a declarat Bassam Sabbagh.
Siria este afectată de războaiele care se duc acolo de mai mulți ani, iar cutremurul este cel care a înrăutățit situația.
Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în Siria se apropie de 1.500, aproape dublându-se față de seara trecută. Viața sirienilor era, chiar și așa, destul de grea, deoarece se confruntă cu sancțiuni, economia este la pământ, iar ajutorul pentru reconstrucție nu există.
În Alep, sute de sirieni și-au pierdut viața, oraș care se confruntă des cu pene de curent, cu o rată a șomajului ridicată și cu o criză a carburanților accentuată.
„Ceea ce face ca situația să fie și mai periculoasă este că bombardamentele au afectat clădirile și au distrus aproape complet infrastructura”, a declarat un reprezentant al Căștilor Albe, organzația de apărare civilă ce operează în zonele ce nu sunt controlae de guvern, pentru Washington Post.