Mama lui Radu Mazăre a murit după ce și cel de-al doilea fiu a ajuns la închisoare

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 13 mai 2022, 19:03

A murit mama lui Radu Mazăre

Sursa: kanal d

Mama fostului primar al Constanței, Radu Mazăre a murit după ce și cel de-al doilea fiu, Alexandru Mazăre a ajuns la închisoare.

Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, fost primar al Constanţei, şi a lui Alexandru Mazăre, fost parlamentar, a murit la vârsta de 80 de ani.

Mama fraților Mazăre a murit după ce Alexandru Mazăre a fost încarcerat la Rahova, el fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul locuințelor sociale din campusul Henri Coandă din Constanța.

Mama lui Radu Mazăre a murit 

Anunțul morții Gabrielei Victoria Mazăre, mama fostului primar al Constanței, Radu Mazăre și a lui Alexandru Mazăre, fost deputat PSD, încetat din viața la vârsta de 80 de ani. 

„Dragostea ei de mamă i-a dus inima în Infinit. Sunt cu tine, umăr lângă umăr, urcăm muntele, până ce rămâne numai muntele. Drum uşor spre lumea fără dor, doamna Gabi”,  a anunțat pe pagina sa de Facebook fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Dan, și el aflat în spatele gratiilor.

Citeste si: Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre şi fost deputat PSD a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare cu executare într-un dosar de corupţie legat de construirea de locuinţe sociale în campusul "Henri Coandă" din Constanţa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000

lei pentru fals în declaraţiile de avere, însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro, primiţi ca mită, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000

lei. 

Citeste si: De ce a plecat sotia lui Radu Mazare suparata, imediat dupa nunta: "Nu vreau sa mai spun nimic"   

Cine a fost mama lui Radu Mazăre 

Gabriela Mazăre s-a născut la Tulcea, a fost economistă şi a ocupat funcţii importante în guvern în regimul comunist, la fel ca şi soţul ei răposat, Ştefan Mazăre. 

 

Ştefan Mazăre a fost inginer, iar fostul primar al Constanţei s-a lăudat în multe rânduri că tatăl lui a înfiinţat flota de pescuit oceanic a României- lucru întărit şi de mama sa.  

Gabriela Mazăre a lucrat în diferite ministere, ajungând, conform unor surse, până la a fi şefa de cabinet a Suzanei Gâdea, ministrul Culturii, scrie adevărul.ro. 

Frații Radu și Alexandru Mazăre vor participa la funeraliile mamei lor sub escortă, au declarat surse din sistemul penitenciar potrivit știrileprotv.ro.

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.