Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 11 iul 2024, 20:14

Mama fetei ucise de urs a oferit detalii halucinante din ultima conversație avută cu fiica sa

Sursa: Antena 3 CNN

O tânără de 19 ani din Iași, Diana Maria Cazacu, și-a pierdut viața într-un atac al unui urs la Bușteni.

Diana Maria Cazacu, o tânără de 19 ani din Iași, a murit într-un incident tragic în munții Bucegi, în timp ce încerca să scape de un urs care a atacat-o. Tânăra, proaspăt absolventă de liceu, își făcuse planuri să viziteze Vârful Omu alături de un prieten, dar excursia s-a transformat într-un coșmar.

Mărturiile dureroase ale mamei Dianei

Mama Dianei, încă în stare de șoc și profund îndurerată, a povestit despre ultimele momente petrecute cu fiica sa.

Ea a relatat că Diana era extrem de fericită după ce a trecut cu succes examenul de bacalaureat și planifica această excursie de mult timp.

„A fost cea mai fericită zi din viața ei. Abia aștepta să termine… Am dat bac-ul împreună, și eram așa de fericite amândouă că am terminat. Și apoi mi-a spus că marți urmează să meargă la munte. Că urmează să meargă cu băiatul acela, că va sta cu cortul și că miercuri va merge la Vârful Omu.

Își dorea să ajungă pe Vârful Omu”
, a mărturisit mama Dianei.

În dimineața fatală, mama și fiica au avut o ultimă conversație telefonică în jurul orei 10:45, după care toate încercările de a o contacta au rămas fără răspuns. Mama Dianei a realizat că ceva nu este în regulă când fiica sa nu a mai răspuns la telefon, lucru care nu se mai întâmplase niciodată.

„La 10:45 am vorbit cu ea, după care, de la 17:00, am tot încercat să dau de ea. Ea îmi răspundea mereu la telefon, nu exista zi în care să nu-mi răspundă la primul mesaj sau la primul apel. Și când am văzut că nu răspunde mi-am dat seama că ceva nu este în regulă, că ceva s-a întâmplat”, a spus femeia, cu ochii în lacrimi.

Îngrijorările și avertismentele mamei cu privire la pericolele din munți nu au fost suficiente pentru a o opri pe Diana să plece.

„I-am spus că sunt prăpăstii, că sunt o grămadă de lucruri periculoase. I-am spus: ‘Dia, dacă te duci, eu o să stau panicată, dacă nu o să ai semnal în munte?’ Și mi-a spus să nu mă mai panichez, că nu se va întâmpla nimic”, a continuat mama Dianei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă: „Mi s-a rupt sufletul când copilul meu a țâșnit și a venit direct către brațele mele.”

Citește și: „Îmi este poftă de parizer”. Irina Binder a dezvăluit o poveste inedită, în care s-au regăsit mii de oameni. Cum a stârnit scriitoarea nostalgia acestora

Citește și: Mărturia unui turist care a fost la un pas să fie ucis de urs pe traseul Jepii Mari: „Ne-a urmărit cam în jur de un kilometru”. Autoritățile au ignorat apelul lui disperat

Băiatul care o însoțea pe Diana nu era iubitul ei

Conform surselor, Diana a căzut într-o râpă de aproximativ 200 de metri, în încercarea de a scăpa de animal. Mama a menționat că tânărul care o însoțea pe Diana era un prieten apropiat și nu iubitul ei. Familia nu a reușit să vorbească cu acesta după incident, fiind copleșită de durere.

„Băiatul nu era iubitul ei, era un prieten care poate, în devenire, ar fi fost iubitul ei la un moment dat, nu știu. Nu am putut să vorbesc cu el, nu am vorbit cu nimeni, nu m-am uitat la nimic. Nu am putut”, a spus ea, învăluită de durere.

Aceasta nu a fost prima întâlnire a Dianei cu un urs. Cu ceva timp în urmă, tânăra i-a spus tatălui său că fusese urmărită de un urs pe Muntele Tâmpa. Această experiență anterioară subliniază frecvența și pericolele întâlnirilor cu urșii în munții României. Trupul neînsuflețit al Dianei va fi transportat la Iași, unde va avea loc înmormântarea.

Tragedia a adus în prim-plan problema siguranței turiștilor în zonele montane din România. Munții Carpați, cunoscuți pentru frumusețea lor naturală, adăpostesc și o populație semnificativă de urși. Cu o estimare de 6.400- 7.200 de urși, România deține peste 40% din populația de urși din Europa. În ultimii 20 de ani, urșii au fost implicați în incidente care au rezultat în 26 de decese și 274 de persoane rănite sau desfigurate.

Numărul apelurilor de urgență legate de prezența urșilor este alarmant. În 2021, s-au înregistrat 6.269 de apeluri, iar în 2022, 3.473. Până în prezent, în 2024, au fost raportate peste 2.000 de apeluri. Aceste statistici subliniază necesitatea unor măsuri mai eficiente și mai rapide din partea autorităților pentru a proteja turiștii și localnicii.