Ingrediente
300 g malai
O lingurita de sare
O lingura de unt sau ulei
300 g cascaval
200 g branza telemea
6 oua
2-3 felii bacon
Mod de preparare
Se prepara mamaliga:
Se pune la fiert 2,5 l apa cu sare. Cand apa a fiert, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu.
Se da focul mic si se amesteca continuu timp de 10-15 minute pentru a fierbe malaiul.
Cand s-a fiert, se da jos de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.
Se tapeteaza fundul unui vas termorezistent cu felii de bacon.
Se toarna deasupra cateva linguri de mamaliga si se face din loc in loc cate o gaura in care se sparge cate un ou.
Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se acopera cu un strat de branza si altul de mamaliga. Se presara deasupra mult cascaval ras si se da la cuptor pana cand se gratineaza.
Serviti cu smantana!