Mamaliga prajita cu ciuperci si usturoi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:54

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru mamaliguta:
300 g malai grisat
Sare
O lingura de ulei
ierburi proaspete tocate marunt
ulei de masline

Pentru garnitura:
300 g ciuperci
1 catel de usturoi
1 legatura patrunjel


Mod de preparare


Resturile de mamaliga le prajim in tigaia incinsa in care am pus o lingura de ulei de masline.

Cand aceasta este aproape gata presarati ierburi proaspete, patrunjel, busuioc rozmarin, etc.

Daca nu aveti mamaliga o puteti face astfel:

Mamaliguta
Se pune un ceaun sau o oala adanca la fiert cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga o lingura de sare si se toarna malaiul in ploaie amestecand in continuu cu un tel.
Se toarna malai pana avem consistenta unei smantani groase, apoi se amesteca din cand in cand cu telul sa nu se prinda de fund si se lasa la fiert pana se ingroasa mamaliga, iar malaiul a fiert.

Cand dam jos de pe foc se adauga o lingura de ulei pentru un luciu frumos, dar si pentru extra cremozitate.

Serviti impreuna cu o garnitura de ciuperci pe care o faceti astfel: intr-o tigaie foarte incinsa, prajiti ciupercile taiate cuburi pana se auresc, apoi adaugati sare si piper, un catel de usturoi tocat marunt si o legatura de patrunjel tocata marunt.



 

Taguri: