„Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”. Cine este Ioana, fata de doar opt ani care se luptă cu cancerul de patru

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 feb 2023, 21:44

Ioana este al patrulea copil al familiei, iar greutățile economice nu le permit părinților să îi ofere ajutorul de care are nevoie

Sursa: pexels

Ioana are doar opt ani, dar, de patru ani, viața ei înseamnă doar spitale și speranța că, într-o zi, cât mai repede, se va face bine. Aceasta suferă de cancer și părinții ei nu pot face față cheltuielilor necesare tratării bolii.

Ioana a fost operată o dată, a făcut față cu greu tuturor provocărilor apărute din cauza acesteia, dar problema nu a dispărut. Tumora pe care copilul o are poate să fie eliminată cu ajutorul unui tratament inovativ, dar, pe cât de benefic ar fi, pe atât de scump este.

Ioana luptă cu cancerul de jumătate de viață

Ioana este al patrulea copil al familiei, iar greutățile economice nu le permit părinților să îi ofere ajutorul de care are nevoie.

Prea matură pentru vârsta ei, din cauza celor întâmplate, aceasta și-a întrebat mama, într-o zi, dacă va fi supărată atunci când ea nu îi va mai fi alături.

„Când propriul copil îți pune o asemenea întrebare, te cutremuri! Am simțit un fior puternic pe șira spinării și m-am blocat. Nu știam ce să îi răspund. Până la urmă m-am adunat și i-am spus din toată inima, cu toată convingerea mea de părinte: Tu nu o să pleci nicăieri, mami! Tu o să rămâi mereu lângă mine, pentru că Doamne-Doamne e acolo sus și te va

face bine!”,
a povestit mama fetei, conform Botoșăneanul.

Calvarul a început în anul 2019, atunci când micuța a ajuns la spital, deoarece nu se simțea deloc bine. Mama și fiica ei au ajuns la Spitalul Județean din Suceava și, în urma unor analize și a unor ecografii, i s-a spus că suferă de neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral- o tumoră care îi afecta nervii periferici ai abdomenului.

Citește și: Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni. Dănuț și Maria au murit pe loc

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Am simțit că se prăbușește cerul pe mine. Nu mai știam ce e cu mine, eram prăbușită efectiv.

În sufletul meu de mamă este o luptă continuă. Sufletul meu este zdrobit în mii de bucăți, dar trebuie să merg mai departe, să lupt cu toate forțele pentru copilul meu”, a mai povestit aceasta.

Ioana a stat trei săptămâni în comă profundă

Ioana a avut nevoie rapid de o intervenție chirurgicală, care s-a desfășurat la Iași.

11 ore a durat operația, iar tumora a fost îndepărtată doar parțial, iar Ioana a stat în comă profundă timp de trei săptămâni.

Citește și: Tribunalul București: Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul în care a provocat accidentul

Corpul ei a făcut față cu greu operației și, atunci când s-a trezit, cântărea nu mai puțin de 14 kilograme. Atunci, medicii i-au spus că nu va mai trăi mult și medicii i-au sfătuit pe părinți să o interneze pe secția de îngrijiri paliative.

Părinții nu au fost de acord și au luat-o acasă, pentru a avea grijă de ea „câte zile va mai trăi”.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?