Mâna Alexiei, fata care și-a pierdut membrele superioare în urma unui accident produs în Pașcani, a fost găsită de fratele ei, între fiarele autocarului

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 dec 2022, 13:34

Mâna Alexiei, fata care și-a pierdut membrele superioare în urma unui accident produs în Pașcani, a fost găsită de fratele ei, între fiarele autocarului

Sursa: Facebook

Alexia Tudose, adolescenta de doar 15 ani, care și-a pierdut ambele mâini în urma unui accident produs în Pașcani, a fost salvată de către fratele ei, care i-a găsit mâna printre fiarele autocarului.

Alexia a avut o nouă șansă la viață datorită fratelui ei, Eric Tudose, cel care i-a găsit mâna printre fiarele autocarului cu care circulau. În urma unei operații care a durat aproximativ o zi întreagă, membrele superioare ale fetei au fost replantate.

După 20 de ore de operație, Alexia și-a recăpătat mâinile

După ce autocarul în care se aflau zeci de persoane a fost implicat într-un accident rutier de proporții, Alexia și-a pierdut ambele mâini.

Zeci de oameni s-au mobilizat și au donat sânge, iar medicii in Iași, după 20 de ore de operație, au reușit să îi replanteze membrele superioare.

Cu toate aestea, Alexia va mai avea nevoie și de alte intervenții chirurgicale, dar și de multe ședințe de recuperare, de kinetoterapie și de fizioterapie.

Potrivit Sidoniei Susanu, coordontor al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul Spitalului de Copii din Iași, Alexia va mai avea nevoie de „intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept”.

Citește și: Miracol pentru fata de 15 ani cu brațele amputate în accidentul din Pașcani! Medicii au reușit să-i replanteze mâinile, după 20 de ore petrecute în sala de operaţie

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Mai mult decât atât, medicii sunt de părere că adolescenta va reuși să își folosească mâinile în proporție de 85%.

„În sala de operaţie, practic, au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri” și a fost nevoie de trei schimburi de chirurgi, pentru ca misiunea să fie dusă la îndeplinire.

Mâna Alexiei a fost găsită de fratele ei, Eric

Tatăl celor doi frați a lăudat curajul fiului său de a căuta mâna Alexiei. La doar 16 ani, deși ceea ce vedea în fața ochilor era terifiant, Eric s-a mobilizat și a găsit mâna surorii sale.

„Băiatul meu este un erou și în acel moment a fost îngerul păzitor al surioarei lui. El a avut sângele și bărbăția să îi caute mâna surioarei lui după ce a văzut că nu o mai are. Eric Tudose, un copil de doar 16 ani”, a povestit tatăl celor doi copii.

Alexia se afla în autocar și se îndrepta spre un festival folcloric, împreună cu alte 35 de persoane.

25 de persoane, printre care și ea, au fost transportate la spital. Planul roșu de intervenție a fost activat. Autocarul se deplasa de la Botoșani spre Ialomița.

Citește și: Un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat la Pașcani, printre răniți se află și copii. Unei fete de 15 ani i-au fost amputate în accident ambele brațe

Alexia făcea parte din ansamblul folcloric ce se afla în autocar de mai puțin de două luni, iar aceasta era prima sa deplasare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.