Managera spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut în curte pentru că n-a fost primită în unitate, a fost suspendată din funcție. Anunțul făcut de primar

Author: Lavinia Medrea

Managera spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut în curte pentru că n-a fost primită în unitate, a fost suspendată din funcție

Sursa: Facebook Marian Iordache/Ianus Daniela - colaj Kanal D

Daniela Elena Ianuș, managera Spitalului Municipal din Urziceni, a fost suspendată din funcție.

Constantin Sava, primarul din Urziceni, a anunțat că a luat decizia de a o suspenda din funcție pe Daniela Elena Ianuș, managera Spitalului Municipal din Urziceni, după ce o tânără în vârstă de 24 de ani nu a fost primită în unitate și a născut în curtea spitalului. 

Managera spitalului din Urziceni a fost suspendată din funcție

„Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcție a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru

Rafila cu care am şi vorbit la telefon şi la ora 16:00 o să am o discuție cu dumnealui pentru a discuta actul medical, nu administrativ din spitalele noastre”, a precizat Constantin Sava, relatează Agerpres.

Citește și: Ce povești ies la lumină după scandalul de la Spitalul din Urziceni: ,,A fost dată afară şi a născut în faţa spitalului pe trotuar! Groaznic!!!”

Constantin Sava a declarat că managera spitalului i-a transmis, după situația revoltătoarea, că „şi-a făcut treaba”.

O tânără de 24 de ani a născut luni dimineață pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni, unde nu a fost primită din lipsă de locuri şi din cauză că nu exista un medic ginecolog de gardă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a cerut luni demiterea sau demisia managerului spitalului din Urziceni.

Citește și: Motivul revoltător pentru care o femeie din Urziceni a născut pe trotuar și nu a fost primită în spital: „A fost dată afară”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomiţa a anunţat că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu în acest caz.

Motivul pentru care femeia a născut pe trotuar 

Managera Spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a declarat că spitalul nu dispune de gardă de ginecologie.

„Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a declarat aceasta.

Daniela Ianuș a mai precizat că pacientei i s-a comunicat să aștepte ambulanța ca să fie preluată. 

„Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță”.

„Am văzut imaginile de la Urziceni.(...) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a declarat

ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 de ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S.- Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end (n.r.: final fericit), dar nu toate se pot încheia aşa”, a transmis un ambulanțier, pe Facebook.

„În ce lume trăim! România lucrului bine făcut! Cum este posibil așa ceva!!! Femeia asta naște în fata spitalului URZICENI! În spital nu a fost primită pe motiv că nu au locuri și că a venit prea târziu! A fost data afară din spital și a născut in fata spitalului pe trotuar! Groaznic!”, este mesajul transmis de un martor care a surprins scenele din curtea spitalului, pe Facebook.