Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" a anunțat când se va termina epidemia de coronavirus!

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 31 ian 2021, 02:20
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş"
Sursa: Captură KANAL D

Epidemia de coronavirus a afectat întreaga lume, iar veștile venite din partea specialiștilor nu sunt deloc bune. Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" a spus când ar trebui să se termine epidemia.

Noul coronavirus afectează persoanele de toate vârstele și se răspândește cu rapiditate, iar în absența unui vaccin, șansele ca epidemia de coronavirus să se termine curând sunt foarte mici.

Adrian Streinu Cercel a dezvăluit când am putea scăpa de noul coronavirus

Coronavirusul nu doar că s-a răspândit la nivel mondial, ci a reușit să rămână în comunitate, în ciuda eforturilor făcute pentru a stopa pandemia.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a dezvăluit că în urma unei analize pe care a făcut-o a descoperit că există șanse mari ca virusul să rămână în mijlocul populației timp de 2-3 ani. Astfel, epidemia de coronavirus ar putea să se termine în anul 2023, iar până atunci, oamenii vor fi nevoiți să se adapteze și să trăiască cu acest nou virus.

Citeste si: Coronavirus Romania, 9 septembrie 2020. Sunt 1.271 cazuri noi si 51 de decese. Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate

"Nu ai cum să oprești pandemia în timp real... doar dacă țările fac asta în același timp. O singură țară a fost care a reușit să stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine.

Nu a fost răbdare. Aceste lucruri nu te lasă nepedepsit. Pe suedezi nu i-a interesat. Chiar și premierul Marii Britanii, slavă Domului că a scapăt. Franța este descendentă. Migranții reprezintă o problemă. 

Vedem cum se transmite virusul de la o persoană. Vedem de ce se întâmplă așa. Pe elementele care conțin cupru stă până la 80 de ore. Pe oțel inoxidabil la fel. Virusul și-a întors spatele și a spus că vrea să cucerească Planeta.

A luat avionul, a venit în Europa, apoi s-a dus în SUA. Pe hârtie, virusul stă 2 – 3 ore. Acest virus se comportă ca leul care intră în pădure. Decursul unei epidemii...poate să stea în mijlocul populației 2 – 3 ani de zile.", a spus Adrian Streinu Cercel, potrivit observatornews.ro .

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Nelu Tataru, avertisment dur! Ce se va intampla in luna septembrie cu pandemia de COVID-19

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" a ținut să precizeze că atitudinea oamenilor nu a fost una potrivită, acesta fiind motivul pentru care a crescut în mod semnificativ numărul cazurilor noi de îmbolnăvire în România, în timpul verii.

"Virusul a luat-o pe căi diferite.

Mulți asimptomatici. Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca și când vara asta nu am fi putut să stam potoliți. Chiar dacă anul trecut nu au fost în concediu, acum parcă au vrut special să se ducă în concedii. Măsurile s-au luat în toate țările. (...). Trebuie să vorbim cu noi înșine. Ce vrem noi de la noi. Această mască va face diferența. Acoperim nasul și gura. Prima situație în care iei virusul și nu se întâmplă nimic. Ei bine, a 3-a situație te scoate din peisaj.

Majoritatea care au murit au fost persoane peste 65 de ani. Microorganismele sunt din categoria virusului. Am făcut clarificarea unde să punem primele cazuri. Așa s-a întâmplat cu Ebola, Malaria… au fost invalidate diagnosticele.", a adăugat Adrian Streinu Cercel.

Citeste si: Noi resctricţii în Anglia, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19