Mananca alune, samburi de caise si migdale! Ele reduc riscul de cancer la ficat

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 07:50

Mancarurile bogate in vitamina E pot diminua riscul de cancer la ficat, potrivit unui studiu.

 Cercetatorii au descoperit ca suplimentele bogate in vitamina E, gustarile consistand in alune, samburi de caise, migdale si seminte de pin micsoreaza riscul de a avea cancer celor care au varsta mijlocie si a persoanelor mai batrane. Ele ajuta la prevenirea bolilor cardiace si a celor de ochi la o varsta mai inaintata.

Dr Wei Zhang, membru al institutului de Cancer din Shanghai a analizat datele a peste 132,837 indivizi, incluzand si pacienti cu cancer la ficat,- 267, in China unde are loc cea mai ridicata rata de cancer la ficat,54%.
Dupa ce a adunat informatii despre modul de viata in ceea ce priveste alimentatia participantilor, el a inceput sa compare riscul de cancer la ficat al unor subiecti care nu au consumat hrana cu vitamina E si a celor care au consumat. Am descoperit ca exista o legatura intre cei care consuma vitamina E si riscul scazut al cancerului la ficat.

Cancerul la ficat este cea de –a treia forma de cancer cea mai raspandita in lume, pe locul cinci in randul barbatilor care au aceasta forma si pe locul sapte la femei.
85% dintre cazuri se intampla in tarile dezvoltate.

 

Taguri: