Mananca preparate mediteraneene! Iti dezvolta psihicul si isi imbunatatesc sanatatea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 aug 2021, 17:40

Mancarea mediteraneana este buna pentru minte, dar si pentru corp si imbunatateste in mod vizibil viata, potrivit cercetatorilor.

Studiul a demonstrat ca mancarurile mediteraneene bogate in uleiuri, cum ar fi pestele si fructele de mare ajuta la imbunatatirea sanatatii. De ani de zile, dieta din zona respectiva a fost asociata cu sanatatea fizica.

Insa oamenii de stiinta nu au putut doveni legatura acestui tip de mancare cu sanatatea psihica. O dieta bazata pe mancaruri mediteraneene ce contine peste, fructe de mare, legume, ulei de masline si nuci, a micsorat sansele de aparitie a bolilor cronice.
In aceste regiuni, rata mortalitatii este mai mica.

Asadar, oamenii de stiinta au constituit o piramida a mancarurilor din care nu trebuie sa lipseasca cerealele, fructele si legumele, plus cei doi litri de apa pe zi. Uleiul de masline este sursa principala de nutrienti saturati, iar consumul de vin trebuie sa fie moderat. Pestele si ouale sunt recomandate in acest tip de diete.

In varful piramidei se afla zaharul dulciurile, prajiturile, pastele si sucurile dulci care ar trebui consumate ocazional si cu moderatie.