Mananci putin si des? Afla cum iti influenteaza acest lucru metabolismul!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:49

Specialistii au demontat mitul conform caruia mancatul putin si des te ajuta sa iti menti greutatea sub control.

Obisnuiesti sa mananci putin si des in speranta ca vei slabi mai usor? Ei bine, cercetatorii din Danemarca si Cehia au facut publice rezultatele unui nou studiu care anuleaza complet acest mit. Conform acestora, este indicat sa manaci doua mese zdravene pe zi, de preferat micul dejun si prazul. Masa de seara, respectiv cina, trebuie sa fie una cat mai saraca in calorii.

" Mananca dimineata ca si cum ai fi un rege, la pranz ca un print si seara ca un sarac", au glumit cercetatorii.

Gluma, gluma, dar studiile au aratat ca doua mese consistente pe zi vor face organismul sa tina mai bine sub control nivelul glucozei din sange. Unde mai pui ca subiectii au raportat ca au slabit 1,5 kg pe durata testului. Acest tip de regim este indicat inclusiv pentru persoanele care sufera de diabet.

Gustarile mici si dese sunt periculoase nu doar pentru silueta, ci si pentru organism. Se pare ca acest tip de dieta creste nivelul colesterolului rau in sange, dar si masa de grasime din jurul taliei.
Grasimea abdominala este un ucigas tacut deoarece, in timp sufoca organele vitale, lucru care va declansa o serie de complicatii. Studiul a fost publicat in revista Diabetologia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta