Mâncare cu viermi, la Institutul Fundeni! Asta a primit un pacient cu leucemie la micul dejun. Ce spun reprezentanții spitalului

Autor: Diana Ghita

Pacientului i s-au servit biscuiți cu viermi la micul dejun

Sursa: Facebook Irina Gheorghe; Unsplash

Un incident neplăcut a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, din Capitală, unde un pacient a descoperit viermi în biscuiții primiți la micul dejun.

După ce pacientul a găsit viermi în biscuiți, reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au acționat rapid. Aceștia au inițiat o anchetă și au retras imediat toate pachetele similare destinate bolnavilor.

Ce măsuri au luat reprezentanții spitalului, după ce pacientul a găsit viermi în biscuiți

Tânărul, internat la secția de hematologie a spitalului pentru tratament împotriva leucemiei, a rămas șocat când a constatat că unii biscuiți conțineau viermi.

După ce acesta a anunțat imediat personalul medical, s-a declanșat o investigație riguroasă. Biscuiții, proveniți de la un furnizor extern și încă în termen de garanție până în 2025, au fost imediat retrași din distribuție.

În urma verificării tuturor pachetelor, nu s-au găsit alte produse infestate. Cu toate acestea, pentru siguranța pacienților, unitatea a decis să nu mai distribuie biscuiții din lotul respectiv. Pacientul a menționat că în cele trei săptămâni de spitalizare nu a întâmpinat probleme similare.

În general, alimentele oferite pacienților la Institutul Clinic Fundeni sunt preparate în spital, cu excepția produselor ambalate, precum biscuiții, care sunt aduse zilnic din exterior.

Citește și: Trei spitale din București au rămas fără curent, din cauza caniculei! Sălile de operație au trecut imediat pe generatoare

Spitalul ia probe din fiecare tip de mâncare pregătită, pe care le depozitează în frigidere pentru eventuale controale de siguranță alimentară.

La scurt timp după ce incidentul a devenit public, conducerea unității medicale a emis un comunicat de presă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Ce au transmis cei de la Institutul Clinic Fundeni, după descoperirea biscuiților cu viermi

În comunicat, oficialii au confirmat retragerea lotului de biscuiți problematic și demararea unei anchete interne, precum și o investigație făcută de către Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale.

În urma semnalării faptului că un pachet de biscuiți ce urmau să fie serviți la micul dejun din data de 23 iulie a.c.

era neconform, conducerea Institutului Clinic Fundeni a luat imediat măsurile de urgență ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât și la verificarea întregului stoc de biscuiți ce aveau ca dată de expirare luna iunie a anului 2025.  Verificările efectuate cu celeritate au condus la faptul că, în afara pachetului de biscuiți reclamat de către pacientul nostru, ca fiind alterat, toate celelalte pachete s-au dovedit a fi conforme. 

Citește și: Ii era rau, avea greturi, vomita si simtea ca ceva o gadila pe interiorul burtii. Nu a mai suportat si a mers la un control. Cand a vazut ce are acolo, medicul s-a ingalbenit la fata

Mai mult, în cursul zilei de 24.07.2024, a fost efectuat și un control al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale în urma căruia în Blocul Alimentar din cadrul I.C.Fundeni nu au fost constatate nereguli.  Regretăm apariția acestui incident care s-a produs independent de voința noastră și îi asigurăm pe toți pacienții noștri de faptul că tratăm securitatea alimentară cu cea mai mare seriozitate”,  se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!