Mancare de bame

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Din bucataria greceasca!

Ingrediente

Bame tinere 500 g
Rosii 500 g
Ceapa 300 g
Bors proaspat 500 ml
Ulei 100 ml
Vin alb sec 100 ml
Lamaie 1 buc
Sare, piper
Marar 1 leg
Pasta tomate 60 g
Supa de legume 200 ml


Mod de preparare

Bamele se curata, se taie coditele si se oparesc cu bors.

Se scot in apa rece cu gheata pentru a diminua procesul de fierbere si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
Apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei si se adauga pulpa de la lamaia curatata.
Separat intr-o cratita se caleste ceapa taiata julien, se inabusa cu vin, supa de legume.
Se adauga pasta de tomate si rosiile oparite si curatate de pielite, seminte.
In sosul obtinut se pun bamele prajite, se mai fierbe circa 15-20 minute si se da gust.

Se servesc reci cu marar tocat si presarat deasupra.


 

Taguri: