Mancare de urzici: trucul ca sa nu iti iasa amare si tari

Autor: B.M.
Mancare de urzici: trucul ca sa nu iti iasa amare si tari

Cum sa faci mancare de urzici delicioasa: secretul ca sa iasa moale, dulce si cremoasa.

Mancarea de urzici este extrem de populara primavara, fiind cautata in special pentru beneficiile ei asupra sanatatii. Se prepara de regula usor, insa multa lume face o greseala din cauza careia iese amara si se intareste, nefiind astfel tocmai placut de mancat.

Iata care este trucul pentru a obtine o mancare de urzici moale si cremoasa, cu gust dulce.

Citeste si: Spanac sote cu ou: cum faci ca sa iti iasa cremos si usor de mancat

Citeste si: Cand devin cartofii toxici: semnele care iti arata ca trebuie sa ii arunci! Nu ii mai consuma daca vezi asta

Citeste si: Avocado. Trucul prin care se pastreaza proaspat zile intregi

Mancare de urzici: ce beneficii au urzicile

Mancarea de urzici reprezinta un adevarat medicament natural, fiind extrem de bogata in clorofila, care este o sursa importanta de vitamine si antioxidanti.

Urzicile contin multe vitamine si minerale precum: acid folic, vitaminele A, B sau K, fibre, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si potasiu.

Urzicile mentin in primul rand sanatatea ficatului, fiind extrem de bogate in antioxidanti. Au un continut ridicat de fier, de aceea sunt indicate in prevenirea si tratarea anemiei. In urma unor studii s-a demonstrat si ca urzicile regleaza nivelul zaharului din sange, fiind indicate celor care sufera de diabet.

Urzicile sunt benefice si pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare deoarece ajuta la reglarea batailor inimii si la dilatarea vaselor de sange. Nu in ultimul rand, urzicile calmeaza durerile, amelioreaza inflamatiile si trateaza alergiile, deoarece inhiba productia de histamina.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Putina lume stie, insa urzicile pot descompune pietrele de la rinichi si au si rol diuretic, ajutand la eliminarea rapida a toxinelor.

Urzicile sunt recomandate si pentru a scapa de oboseala, dureri de cap, epuizare sau dureri musculare. Urzicile cresc nivelul de energie, stimuleaza productia de celule rosii, datorita continutului ridicat de vitamina C si grabeste procesul de vindecare a ranilor.

Citeste si: Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

Mancare de urzici: cum se pregatesc urzicile

Secretul ca sa-ti iasa o mancare de urzici delicioasa sta in alegerea si pregatirea frunzelor. Cel mai bine este ca urzicile sa fie culese inainte de a inflori. Pentru ca mancarea de urzici sa nu iasa amara si tare trebuie sa folosesti frunze tinere si fragede si sa eviti frunzele batrane.

Ulterior spala frunzele foarte bine in mai multe ape, dupa care lasa-le la inmuiat intr-un bol cu apa si otet timp de 15 minute.

Facand acest lucru elimini substantele din urzica ce provoaca iritatii ale pielii, iar acum le vei putea pregati mai usor.

Pe langa urzici, mai ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o ceapa mare, doua linguri de ulei de masline, doi catei de usturoi, trei linguri de faina, 100 de grame de unt, o cana de lapte, sare si piper.

Fierbe urzicile timp de 10-15 minute, pana cand frunzele se inmoaie. Ulterior pune-le intr-un blender, adauga sarea, piperul si faina si mixeaza bine, pana cand obtii o pasta omogena.

la pasul urmator pune uleul si untul intr-o cratita si caleste ceapa tocata marunt pana cand prinde o culoare aurie. Adauga pasta de urzici, pune cana de lapte, amesteca totul foarte bine si lasa intreaga compozitie sa fiarba la foc mic timp de 10- 15 minute. La final adauga usturoiul, taiat marunt, si mai lasa mancarea pe foc 2- 3 minute.

Poti servi mancarea de urzici alaturi de un ou ochi si, pentru un plus de gust, o poti asezona cu sos de hrean.

 

Taguri: