Îți place să gătești și uneori îți lipsește inspirația? Te poți regăsi în rândurile ce urmează pentru că aceste combinații de preparate, acompaniate de o băutură elegantă, ar putea să te uimească.
Iată câteva recomandări de mâncăruri savuroase pe care le poți găti în serile tale libere sau oricând vrei să te joci un pic cu imaginația… culinară.
Cum să te învârți în propria bucătărie pentru a pune pe masă ceva bun
- Friptură cu gust aparte
Poate părea destul de simplu să faci o friptură pe grătar sau la cuptor. Pentru unii însă este vorba de un întreg și complicat proces de preparare pentru a descoperi acel gust. Condimentele pot face diferența aici și nu este vorba despre banalul mix pentru grătar. Carnea de miel, de exemplu, poate fi asezonată cu usturoi verde, nu înainte de aromatizarea pentru câteva ore în vin alb.
Rozmarinul oferă și el o aromă specială, așa că, nu ar trebui să lipsească din rețetă. În plus, ca să înțelegi ce îi trebuie fripturii de miel atunci când o consumi, încearcă să o savurezi alături de un pahar de gin de calitate. Categoria de băuturi de acest gen de pe Altex.ro ar putea să îți ușureze alegerile și astfel să te bucuri în tihnă de un preparat rafinat.
- Aperitive interesante și ușor de preparat
Înainte de a te delecta cu o friptură gătită special pe gustul tău, poți opta pentru câteva aperitive. Nu de alta, dar poate că este nevoie de un mic imbold înainte de cină.
Aperitivele sunt foarte ușor de gătit și poți face magie în bucătărie cu câteva felii de somon, capere și fire de limetă pe rondele prăjite de pâine. Din meniu nu ar trebui să lipsească un pahar de vin roze sau poate un prosecco. Delicios, nu-i așa?
- Lasagna pentru un gust italienesc nemaipomenit
Una dintre cele mai vechi preparate italienești este lasagna. Dacă te-ai săturat de același meniu zilnic și vrei să schimbi un pic din preparatele pe care le consumi, atunci ai putea încerca să faci o lasagna delicioasă.
Important este să știi cum se fac sosurile necesare acestui fel de mâncare, ca mai apoi să te ocupi de paste și… de parmezanul de deasupra. Un pahar de vin alb poate însoți acest preparat deosebit.
- Rețetă vegetariană cu conopidă, un deliciu
Dacă ai adoptat stilul vegetarian sau vegan și îți place direcția aleasă, sigur cunoști câteva rețete pe care deja le-ai pus în practică. Însă cum întotdeauna este loc de ceva nou și delicios, nu ar strica să descoperi cum se face o… lasagna din conopidă.
Se poate merge pe aceeași idee de rețetă, cu precizarea că se poate folosi conopida în loc de carne, odată fiartă și mărunțită. Sigur că gradele de la cuptor sunt mai scăzute în comparație cu cele utilizate pentru rețeta originală de lasagna, însă acest lucru nu va fi un impediment pentru tine. În plus, când e gata preparatul tău vegetarian, îl poți savura cu un pahar de vin roșu de calitate.
Așadar, aceste recomandări de mâncare și băutură se pot regăsi printre preparatele noi pe care să le savurezi la cină oricând simți nevoia că este rost de o schimbare de meniu. Totul ține de un pic de imaginație, talent în bucătărie și timp liber.