In Eforie Nord, spre exemplu, la ora pranzului, plaja se transforma cat ai zice „peste” intr-o imensa cantina, unde fiecare mananca de la pachet, dupa posibilitati.
Cand revezi marea dupa o pauza de cateva decenii, parca nu-ti mai vine sa renunti asa usor la priveliste. Iar cand mai faci si sacrificii financiare ca sa ajungi intr-un concediu pe litoral, atunci nu-i de mirare ca pranzul la restaurant nu prea este o varianta de luat in calcul.
Fiecare mananca, insa, dupa posibilitati. Unii sunt, inca, la austeritate.Nea Gheorghe nu se sfieste sa isi scoata pe plaja desaga plina cu merinde. Branza este productie proprie, asa ca mai ieftin si mai bio decat atat, nici ca se poate. Pentru cei cu dare de mana, variantele pranzului ad-hoc sunt diversificate.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
E
Domnul Daniel este cel mai fericit barbat. Omul isi traieste acum a doua tinerete: si-a gasit jumatatea la varsta a treia, a luat-o de mana si au venit la mare. Pentru barbat bucuria este dubla: nu numai ca este alaturi de dragostea lui, dar vede marea pentru prima data!
Altfel spus, pe plaja este loc pentru toti, sub soare! Nici nu mai conteaza ce si cum se mananca. Important este sa fie o masa „cu priveliste” si cu buna dispozitie.