Mancaruri pescaresti de toamna gatite la pastravaria din Namaiesti, raiul de la poalele muntilor Iezer! Iata cum se pregateste cea mai gustoasa zacusca din peste

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 mar 2017, 22:27

Toamna se numără… păstrăvii. La talpa muntelui, gospodinele au învătat să împletească gustul pestelui cu dulceata legumelor din grădină in câteva preparate bune de umplut cămările.

Aflata in Namaiesti, la poalele masivului Iezer-Papusa, echipa Asta-i Romania, a patruns intr-una dintre cele mai mari pastravarii din tara si a descoperit tainele bucatariei zonale, bazata pe mancaruri deliciose din peste.
Intr-o bucatarie amplasata intre ochiurile de apa, bucataresele desavarsite au pregatit cateva feluri de mancare cu pastrav.

Un prim fel de mancare a fost salata casei, in realizarea careia este nevoie de: Pastrav afumat, ceapa, ardei Kapia, ardei iute, ulei, otet, sare si piper.

Un alt fel de mancare deosebit care se face cu precadere in acea zona, este zacusca de pastrav, facuta din: morcovi, ardei, ceapa rosie, suc de rosii, ulei, sare, piper, dafin,  adaugate peste carnea de pastrav fiarta si totul sa trece prin masina de tocat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totul

a fost completat cu un desert delicios: "placinta bunicii", un fel de tarta cu prune, realizata cu urmatoarele ingrediente: faina; drojdie, oua, lapte, pesmet, prune, zahar, nuci.

 

Taguri: