Mancarurile oltenesti, adevarate comori culinare! Iata cele mai delicioase preparate facute cu pasiune, de un oltean la Baia de Fier, in inima Olteniei

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 15 sep 2020, 22:35

Desavarsirea imbraca acolo fiecare ospat, asa ca mesenii se pot considera norocosi.

Oltenii s-au apucat sa sape dupa comori culinare. Preparate vechi de cand lumea, din popor, ies acum, din nou, la lumina si isi gasesc rostul intr-o casa de oaspeti pe care gurmanzii o pot numi Rai. Toate tainele unor mancaruri pe cat de simple, pe atat de bune.
Echipa "Asta-i Romania" s-a oprit in periplul prin tara, in Baia de Fier, o localitate veche de peste o jumatate de mileniu, care reprezinta una dintre bijuteriile de asezari din salba Olteniei de sub munte, renumita pentru traditia oieritului, pentru cadrele naturale de poveste si pentru oamenii sai gospodari.

Pe meleagurile gurmanzilor de frunte, se afla unul dintre cei mai priceputi bucatari, Cosmin, care gateste din pura pasiune si picura suflet si pricepere in totceea ce ticluieste pentru plita, afumatoare sau cuptor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Parada

manacarurilor oltenesti a inceput cu un fel de aperitiv, gogosele framantate din cartofi cu faina si branza de oaie, numai bune de insotit cu o tuica, apoi pacatul continua cu afumaturi traditionale, rasoale din porc la cuptor si nu in ultimul rand snitele oltenesti plamadite din cotlet afumat tavalite prin vinars si malai si prajite in baie de untura incinsa. Un adevarat deliciu pentru gurmanzi si supliciu pentru toti ceilalti, pentru care mancarea este doar fudulie.

 

Taguri: