Manifestarile impotriva proiectului minier de la Rosia Montana au continuat si in a cincisprezecea zi de proteste

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:18

Protestele fata de exploatarea minei de aur de la Rosia Montana au continuat si in a cincisprezecea zi. Peste 10 000 de oameni au iesit pe strazile Capitalei si au marsaluit timp de patru ore in centrul orasului.

Peste 10 000 de oameni au iesit pe strazile Capitalei. Protestatarii au marsaluit timp de 4 ore prin centrul orasului, apoi s-au oprit in Piata Universitatii. Oamenii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation, interzicerea exploatarilor cu cianuri în România si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO. Manifestantii mai cer demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.



La Iasi, cateva sute de persoane au iesit in strada. Si aici, protestatarii vor acelasi lucru: sa nu se trasforme Rosia Montana intr-un lac cu cianura. Si la Cluj-Napoca, oamenii si-au strigat nemultumirile fata de proiectul Rosia Montana. Printre protestatarii din Cluj-Napoca si-a facut aparitia si o mireasa.

##VIDEO79162##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?