Marcel Boloș a făcut anunțul pentru pensionari. Se dau bani de la stat pentru cei cu pensiile sub 2.000 de lei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 20 feb 2023, 11:15

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, i-a asigurat pe pensionarii cu venituri mici că în curând vor putea folosi cardurile pentru energie.

Sursa: https://pixabay.com/

Marcel Boloș a anunțat că persoanele care au pensii sub 2.000 de lei urmează să primească în această lună bani în plus de la stat.

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că pensionarii cu venituri mici urmează să primească 1.400 de lei de la stat.

Pensionarii vor primi 1.400 de lei de la stat

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, i-a asigurat pe pensionarii cu venituri mici că în curând vor putea folosi cardurile pentru energie.

Acesta a declarat că: ”Data de 20 februarie este data la care ne-am angajat să fie data primei zile în care se pot efectua plăți pentru facturile la energie.

Este dată pe care o și respectăm, este un respect și o formă de respect față de beneficiarii noștri și nu încape în discuție faptul că această dată nu va fi respectată.

Pe de altă parte, în ceea ce privește documentele și modalitățile de plată, avem trei forme.

Citește și: Ajutorul de 250 de lei oferit persoanelor vulnerabile va putea fi folosit și pentru procurarea medicamentelor

Prima este cea prin prezentare la Oficiul Poștal, a doua formă este cea prin apelare directă la oficiantul poștal, la poștaș, și cea de-a treia este prin intermediul plăților electronice, care a fost aprobată de către Guvern și care va fi operațională odată cu data de 20 februarie.”

4 milioane de pensionari vor primi cardurile pentru energie

Totodată, Marcel Boloș a mai declarat că aproximativ 600.000

de vouchere sunt deja distribuite. Mai exact, 4 milioane de români și 2,5 milioane de gospodării vor beneficia de cardurile pentru energie.

„Acum, procesul acesta de distribuire a voucherelor este în plină desfășurare.

Până la acest moment, aproximativ 600.000 de vouchere sunt deja distribuite, din 4 milioane de beneficiari și 2,5 milioane de gospodării. Noi dăm voucherele și cardurile de beneficiari la nivelul locurilor de consum.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eu nu îmi fac griji în privința respectării termenelor pentru că, așa cum am precizat, tot mecanismul este acum la Poșta Română și nu depindem de alți furnizori care ar trebui să intervină sau de care să depindem pentru respectarea acestor termeni.

Și am încredere că peste cei peste 10.000 de poștași care sunt angajați ai Poștei Române vor reuși să ducă aceste carduri la data stabilită” a mai spus ministrul.

Cine va beneficia de acest ajutor

Beneficiarii ajutorului din partea statului, în valoare de 1.400 de lei, vor putea efectua plata facturilor la energie și electronic, cu ajutorul unei aplicații puse la dispoziție de către Poșta Română.

Ajutorul în valoare de 1.400 de lei va ajunge, începând cu 1 februarie, la aproximativ patru milioane de persoane cu venituri mici, printre care și pensionari sau persoane cu dizabilități, iar utilizarea lui efectivă va fi posibilă din 20 februarie.

Citește și: Ghidul MIPE: Persoanele cu venituri mici vor primi, în două tranșe, un ajutor de 1.400 de lei

Beneficiari ai ajutorului de stat pentru plata facturilor la energie pot fi:

 

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Sursă: capital.ro