Marcel Ciolacu anunță pensii și salarii mai mari de anul viitor. Președintele PSD susține că, în acest fel, românii nu vor mai pleca în alte țări

Autor: Andreea Buinoschi

Marcel Ciolacu a anunțat, oficial, creșterea pensiilor și a salariilor. Președintele PSD susține că, în acest fel, românii nu vor mai pleca în alte țări

Sursa: Facebook: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că majorarea pensiilor și a salariilor a fost aprobată de către coaliția de guvernare. Președintele PSD susține că salariile mici îi fac pe oameni să plece la muncă în alte țări și speră ca, prin aceste schimbări, situația să se rezolve.

Marcel Ciolacu a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, românii vor primi pensii și salarii mai mari. Aesta speră ca, prin măsurile care vor fi implementate, forța de muncă să rămână în România.

Marcel Ciolacu anunță pensii și salarii mai mari din anul 2023

Coaliția de guvernare a decis ca, de la 1 ianuarie 2023, românii să primească pensii și salarii mai mari.

Pe fondul creșterii prețurilor și din cauza oamenilor din ce în ce mai mulți care pleacă din țară, Guvernul României a trebuit să găsească rapid soluții.

„Din punctul meu de vedere, ele (salariile – n.r.) trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă şi în celelalte state europene. Este o bătălie pe forţa de muncă. Trăim cu toţii în UE şi există o migraţie a forţei de muncă.

Citeste si: Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

Fără să mărim salariul minim pe economie, migraţia va continua către alte zone, trebuie să intervenim şi, până la urmă, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă, trebuie să intrăm într-o normalitate”, a spus președintele PSD, conform agerpres.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marcel Ciolacu susține că există discuții despre bugetul alocat anului 2023

Președintele PSD a mai adăugat faptul că, alături de prim-ministru și de responsabilii ministerelor, aceștia discută despre bugetul care va fi alocat pentru anul următor, dar și despre execuția bugetară din anul curent.

De asemenea, acesta a precizat că, în anul 2022, s-au luat niște decizii extrem de importante, pentru prima dată de la Revoluție și este încrezător în legătură cu ceea ce va urma.

„Important este că am hotărât că va creşte şi salariul minim pe economie, că vor creşte şi pensiile, sunt ferm convins, după anumite discuţii, şi nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliţii, asta nu a însemnat că, împreună cu prim-ministrul şi cu responsabilii din ministere, noi nu am avut întâlniri. Am discutat şi despre execuţia bugetară de anul acesta, discutăm şi de următoarea rectificare bugetară şi vorbim despre viitorul buget pe anul 2023.

Citeste si: Marcel Ciolacu a anunțat că susține majorarea salariilor primarilor: „Sunt de acord. E un lucru corect”

În acest moment, este pentru prima oară de la Revoluţie când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare şi a statului român, dar şi a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt pentru majorări nu am stabilit în coaliţie în acest moment, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru.

Acum doi ani nu a existat nicio majorare”, a mai spus Marcel Ciolacu.