Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile speciale. Când se va finaliza modificarea acestora

Author: Diana Ghita

Ce a spus premierul României despre pensiile speciale

Sursa: Facebook; shutterstock

Astăzi, 18 septembrie, Marcel Ciolacu a adus în discuție aspecte referitoare la proiectului care vizează pensiile speciale.

Comisia Europeană grăbește Guvernul în scopul finalizării procedurilor legate de pensiile speciale.

Citește și: Apar noi pensii speciale în România. Ce spun reprezentanții CCR?

Solicitările Comisiei Europene vizavi de pensiile speciale

Legea pensiilor speciale trebuie să fie supusă din nou dezbaterii în Parlament, în urma constatării Curții Constituționale a României că unele prevederi nu respectă Legea Fundamentală.

Comisia Europeană a insistat în mod constant asupra faptului că pensiile de serviciu trebuie să fie calculate după o formulă cât mai apropiată de sistemul de contribuții, la fel ca în cazul românilor care nu primesc pensii speciale.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns solicitărilor repetate, susținând că procedurile sunt spre finalizare.

,,Mai sunt nişte jaloane la Ministerul Energiei, dar sunt pe împrumut, nu pe granturi.

Ministerul Educaţiei are de închis un jalon şi doamna ministru a zis că în două săptămâni, alea sunt pe granturi. Restul, ştiţi foarte bine cine a păstorit Ministerul Energiei şi îl felicit pe actualul ministru că a recuperat foarte mult"
, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Guvernul vrea să elimine subvențiile la energie. Cine sunt românii care vor mai putea beneficia de acest ajutor?

Când se va finaliza proiectul

De asemenea, potrivit spuselor ministrului Fondurilor Europene, legea pensiilor speciale poate fi adoptată până la data de 15 octombrie.

„Angajamentul pe care ni l-am luat în guvern(...) sunt ca toate jaloanele şi ţintele aferente Cererii de plată 3 să fie gata la 15 octombrie.

Majoritatea lor în 30 septembrie”, a explicat ministrului Fondurilor Europene, Adrian Câciu, conform News.ro.

Referitor la pensiile speciale, s-a discutat la Bruxelles cu Ministerul Justiției și MIPE pentru finalizarea unor aspecte. În acest sens, Comisia Europeană a propus trei modificări ce privesc calculul pensiilor.

,,Aţi văzut şi semnalul pe care l-am avut foarte clar, mai sunt elemente de închis. A fost tot tehnicul şi de la Ministerul Justiţiei şi de la MIPE, au fost două zile la Bruxelles pe această negociere.

Sunt trei solicitări, din punctul meu de vedere, de foarte mare bun simţ ale Comisiei şi cred că lucrurile sunt cam finalizate.(...) Propunerile privesc felul cum se calculează pensia. Până acum, se făcea pe ultima lună, Comisia vrea pe ultimele 48.”,  a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Anunț important pentru români! Marcel Boloș a transmis cu cât vor crește pensiile