Marcel Ciolacu, adevărul despre trădarea Vioricăi Dăncilă. Ce greșeală ar fi făcut fosta șefă PSD

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 19 iun 2023, 08:56
Marcel Ciolacu, adevărul despre trădarea Vioricăi Dăncilă
Sursa: Captură KANAL D

Marcel Ciolacu este invitatul lui Denise Rifai în această seară. Politicianul a raspuns la unele dintre cele mai arzătoare întrebări și curiozăți avute de publicul larg.

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au vrut să preia șefia partidului și au procedat la fel ca Liviu Dragnea pe care îl acuzau că a dat jos două guverne. Ea consideră că a fost o trădare a PSD la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

Citeste si: Viorica Dăncilă a spus adevărul despre relația cu Liviu Dragnea. Detaliul inedit care a ieșit la iveală în emisiunea ''40 de întrebări cu Denise Rifai''

Marcel Ciolacu, adevărul despre trădarea Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă a dezvăluit în cadrul unei televiziuni cum a fost trădată de colegii din PSD la moțiunea de cenzură în urma căreia a fost înlăturată din funcția de prim-ministru.

Citeste si: Marcel Ciolacu, invitatul de marți, 8 iunie, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Mai mult, fostul premier a declarat că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au provocat căderea guvernului Dăncilă. Aceasta i-a acuzat pe cei doi de o înțelegere cu partidele de dreapta, spunând că au pus umărul la învestirea guvernelor Orban 1 și 2.

În cadrul emisiuni “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Marcel Ciolacu a declarat că acuzațiile sunt false și că nu a fost niciodată vorba de trădare, ci a fost o conjunctură nefavorabilă pentru Viorica Dăncilă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce avere are de fapt Marcel Ciolacu? Iată câți bani încasează președintele PSD

"Nu mi-am dorit niciodată să fiu președinte de partid. Am multe defecte, dar nu sunt trădător.

Doamna Dăncilă a făcut o mare greșeală la acel moment. S-a sfătuit cu oameni din afara partidului. Pentru orice lider al unui partid, acest lucru aduce și costuri. Au fost niște negocieri eșuate cu ALDE și s-a ajuns la această moțiune, pe un context total nefavorabil Partidului Social Democrat.

În primul rând, urmau alegerile prezidențiale. Ce nu a înțeles doamna Dăncilă, e că noi am încercat să ținem parlamentarii să nu participe la vot, pentru că cei care doresc să dărâme Guvernul, trebuie să facă un anumit număr de voturi. E foarte greu... și cred că este o greșeală să fii prim-ministru dacă nu ai fost și parlamentar.

Aici nu îi aduc o vină doamnei Dăncilă, dar nu a fost parlamentar, să înțeleagă mecanismele parlamentare.

Era ruptura de mulți psd-iști plecați la Pro România împreună cu Victor Ponta. Au contat foarte mult și aceste negocieri cu Victor Ponta, care au eșuat. Nu era problema mea să duc aceste negocieri, am și participat la câteva dintre ele. 

Nu a fost vorba de trădare și nu a fost o victorie a lui Ludovic Orban. A fost o conjunctură nefavorabilă pentru Viorica Dăncilă.",  a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”.