Marcel Ciolacu, declarația care i-a scandalizat pe români. Ce a putut să spună Președintele Camerei Deputaților

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 27 feb 2023, 04:10

Marcel Ciolacu, declarația care i-a scandalizat pe români. Ce a putut să spună Președintele Camerei Deputaților

Sursa: Facebook

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre inflația din țara noastră și a făcut o afirmație care a nemulțumit foarte multe persoane. Mai exact, Marcel Ciolacu este de părere că salariul mediu pe economie este suficient pentru ca o familie să trăiască într-un mod decent.

Marcel Ciolacu este de părere că un salariu de 3.000 de lei pe lună este suficient pentru ca o familie să trăiască decent. Aceste afirmații au fost făcute în perioada în care inflația a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii ani.

Cu toate acestea, Președintele Camerei Deputaților este conștient de faptul că țara noastră este expusă riscului de sărăcie, dar susține că PSD a fost soluția salvatoare.

Cred că o familie ar trebui să aibă un venit împreună peste 3.000 de lei în acest moment. Minim. Ce e cel mai grav e că noi suntem penultimul stat la riscul de sărăcie.  Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social care cuprinde majorarea alocaţiilor, a pensiilor şi a salariilor”, a spus acesta la Antena 3, relatează Romaniatv.net.

Citeste si: Profesorii debutanți vor primi salarii mai mari, deși Guvernul a spus că suspendă angajările în sectorul bugetar

Marcel Ciolacu a punctat schimbările venite după șase luni de guvernare

Marcel Ciolacu a spus că, în luna ianuarie, alocațiile, pensiile, dar și ajutorul financiar acordat pentru perioada iernii pensionarilor cu un venit mai mic de 2.000

de lei lunar a fost dublat prin oferirea ajutorului de 700 de lei.

De asemenea, a adus în discuție și plafonarea prețurilor atât pentru gaze, cât și pentru energie, dar și majorarea salariului nimim brut al agricultorilor la 3.000 de lei. Mai mult decât atât, Portul Constanța a primit fonduri importante pentru a deveni un punct strategic pentru comerțul cu cereale din Europa.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În continuare, acesta a vorbit despre amânarea cu nouă luni a plății ratelor bancare și a lăudat modul în care situația epidemiologică din România a fost gestionată, lucru ce a dus la redeschiderea instituțiilor de învățământ.

Citeste si: Cele mai mari scumpiri de la începutul anului. Inflația a ajuns la 13,8% în luna aprilie

Aproape 50% din populația României se confruntă cu sărăcia

România este a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, pe primul loc fiind Bulgaria. În consecință, aproximativ jumătate din populația țării face diferite eforturi pentru a reuși să își asigure strictul necesar pentru supraviețuire.

Pe lângă procentajul de 47% reprezentat de cei care caută soluții pentru nevoile de bază, 15% dintre angajați susțin că nu au siguranța locului de muncă, potrivit Ziarul Financiar, relatează Romaniatv.net.

Mai mult decât atât, doar 13% dintre anagajați susțin că salariul pe care îl primesc este direct proporțional cu inflația care a acaparat România.

Conform unui studiu realizat de PwC, prezentat la Forumul Economic de la Davos, 40% dintre persoanele intervievate vor să ceară un salariu mai mare la locul de muncă, în timp ce 16% vor să se angajeze în altă parte.