Marcel Ciolacu, despre certificatul verde: "Nu trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze"

Autor: Diana Tilă

Marcel Ciolacu a dezvăluit noi infomații despre certificatul verde în România. Iată e a declarat Președintele Partidului Social Democrat (PSD).

Marcel Ciolacu a declarat că nu vede certificatul verde Covid drept singurul instrument de combatere a pandemiei și că nu crede că trebuie să pună presiune pe români să se vaccineze.

Citeste si: Guvernul prelungește starea de alertă! Primele restricții din valul 5 al pandemiei de COVID-19: Carantina de noapte ar putea deveni obligatorie

Rafila a venit cu o propunere legislativă – Stop Covid 

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, consideră că ar trebui să se recâștige încrederea românilor pentru ca aceștia să decidă să se imunizeze împotriva Covid, fără a fi constrânși.

Marcel Ciolacu a adăugat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit „cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură.

„Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură.

Dacă nu încercăm să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie. Cu toții ne-am săturat de această pandemie, sunt aproape doi ani de zile de când vorbim. Este evident că va trebui să ne învățăm să trăim cu acest virus. Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist”
, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Valul cinci al pandemiei vine cu un val nou de cheltuieli. Măștile FFP2, care sunt mult mai scumpe, ar putea înlocui măștile clasice în România

Mai mult, Marcel Ciolacu a susține că ministrul Sănătății a venit cu o propunere legislativă care este fundamentată științific, dar că nu s-a ajuns la forma cea mai bună. De asemenea, liderul PSD mai spune că există discuții referitoare la constituționalitatea sau neconstituționalitatea acesteia.

„Rafila a venit cu o propunere legislativă Stop-COVID fundamentată științific, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Există și discuții dacă este constituțional sau neconstituțional, dacă sunt eficiente sau neeficiente anumite măsuri, însă ele trebuiesc luate cel puțin în zona de transport în comun. E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă”, a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Certificatul verde nu este singurul instrument pentru combaterea pandemiei

Totdată, Marcel Ciolacu nu crede că certificatul verde este singurul instrument de combaterea pandemiei de coronavirus. 

„Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este în Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol obligativitatea vaccinării medicilor, iar noi nu a fost de acord”, a spus liderul social-democrat.

De asemenea, el consideră că există alte metode prin care se pot limita efectele valului cinci.

Dar sunt multe alte măsuri pe care le putem lua pentru a preveni să nu ajungem în situația din valul 4. Eu nu am cerut colegilor mei să intrăm la guvernare ca să avem dispute. Dacă își doresc din nou o coaliție acum au avut cu USR eu le urez succes”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.