Marcel Ciolacu a explicat modalitatea prin care se vor calcula facturile la energie, deoarece lucrurile nu par să își revină prea curând. Liderii PSD caută soluții, deoarece nu vor putea aplica schema compensării prea mult timp.
Marcel Ciolacu a explicat modalitatea prin care se vor calcula facturile la energie
Liderii PSD vor să schimbe în totalitate modul în care facturile la energie vor fi calculate, iar Marcel Ciolacu susține că s-ar putea ajunge la un preț unic pentru energie și pentru gazele naturale, în timp ce compensarea ar urma să fie
Așadar, românii ar putea scoate din buzunar pentru fiecare kWh suma de 1,3 lei, în condițiile în care, pentru cei care consumă sub 255 kWh, prețul este de 0,68 lei/kWh.
„Nu compensezi ca tu să ai un profit de 3000%. Așa ceva nu se întâmplă niciunde în lume. Așa că vii cu un preț maximal și menții compensările așa cum au fost.
Statul rămâne în continuare și compensează, nu înseamnă că se măresc prețurile. Dar când construiești bugetele, cel puțin bugetul pe anul viitor, ai ceva predictibil. Eu m-am săturat. De exemplu, în momentul acesta, depui dosare la ANRE, ANRE le trimite la Energie, Energia le trimite la Muncă, parte din ele”, a spus Marcel Ciolacu, conform Romaniatv.net.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Klaus Iohannis afirmă că bugetul nu permite o compensare permanentă
Klaus Iohannis afirmă că bugetul de stat nu permite o compensare permanentă a facturilor la energie. De asemenea, furnizorii și distribuitorii de energie au cerut ca prețul la energie să fie reglementat.
Mai mult decât atât, din cauza prețurilor mari la facturi, a început să se vehiculeze ideea conform căreia școlile vor fi închise.
În tot acest timp, oamenii au ieșit în stradă din cauza facturilor tot mai mari, spunând că schema de plafonare nu îi ajută cu nimic, deoarece, chiar și așa, prețurile nu se justifică.
Citeste si: Românii, sclavii ratelor la bănci: ”Plăteam 1.500 de lei și acum 2.600”
„Partea aceasta de trecere a școlilor în online din cauza termiei nu are loc în discuția noastră, pentru că am discutat, așa cum spuneam cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate, astfel încât să fie asigurate toate condițiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condițiile în care și astăzi, când discutăm, căutăm soluții, astfel încât derularea procesului de învățământ coerent, fără niciun fel de alte sincope”, a spus premierul României.