Marchiza de ciocolata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:06

Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

300 g ciocolata neagra (de preferat peste 70% cacao)
150 g unt la temperatura camerei
150 g zahar tos
6 linguri de cacao
6 oua


Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain- marie impreuna cu o lingurita de unt.
Restul de unt se bate cu jumatate din zahar pana devine o crema pufoasa si omogena.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albe si cremoase.
Se ia ciocolata de pe foc si se amesteca cu compozitia de unt, apoi se adauga incet incet si compozitia de galbenusuri.
Albusurile se bat pana devin pufoase si se incorporeaza in ele 5 linguri de zahar topit ca pentru caramel dar nu aurii.
Albusurile se incorporeaza treptat in miztura noastra cu o spatula (usor) pentru a pastra textura pufoasa.

Se toarna totul in forme de chec si se da la rece, chiar la congelator.
Se poate congela timp de o luna.
Se serveste cu piscoturi sau cu alti biscuiti.

 

Taguri: