Mare, mare atentie! Nu mai manca ASTA daca ai peste 30 de ani

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 20 dec 2018, 13:36

Mancarea nesanatoasa este nociva la orice varsta.

Dar cand ajungem la 30 de ani, organismul nostru devine din ce in ce mai putin tolerant la anumite alimente.

Haideti sa vedem care sunt acestea.

Iaurtul cu fructe – contine mult prea mult zahar, in jur de 47 grame zahar per portie. Aceasta cantitate de zahar depaseste cu mult limita recomandata de medici care este de 38 de grame/zi pentru barbati si 25 de grame pentru femei.

O varianta sanatoasa ar fi sa va faceti singuri, acasa, iaurul cu fructe amestecand iaurt grecesc cu bucati de fructe confiate, fara alt adaos de zahar.

Soia si produsele pe baza de soia  – un alt aliment considerat, in mod eronat, sanatos. In primul rand, soia este un produs modificat genetic, ceea ce inseamna ca proprietatile sale nutritive lasa de dorit. Apoi, soia contine fitostrogen – un hormon vegetal ce imita estrogenul si atrage atentia corpului ca nu mai are nevoie sa produca estrogen suplimentar.

Pestele crescut in captivitate. Din pacate, 70% din pestele care se gaseste in comert provine din crescatorii. Dieta acestor pesti este plina de substante menite sa le stimuleze cresterea. Iar acestea nu sunt deloc benefice pentru sanatate.

Painea alba. Desi, cu totii am crescut cu ea, odata cu trecerea anilor, compozitia painii albe s-a modificat considerabil. Painea alba care se gaseste astazi pe piata are prea mult sodiu si mult prea putine fibre.

Sucul de fructe. Vorbim de cel din comert care contine mult zahar, conservanti, coloranti si potentatori de gust. Cel mai sanatoasa variant de suc ramane cel facut in casa.

Popcornul pentru microunde (varianta cu un). Pe cat de delicios este, pe atat de mult rau ne face. Popcornul cu un facut la microunde este o adevarat bomba pentru organism – sunt pline de grasimi trans care afecteaza celulele de la nivelul creierului.