Mare sarbatoare la romani! Sfantul Dimitrie cel Nou face minuni astazi, rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti ca sa scapi de necazuri

Autor: B.M.
Actualizat: 13 sep 2020, 20:20

Crestinii Ortodocsi il sarbatoresc astazi pe Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor.

S-a nascut in secolul al XIII-lea in satul Basarabovo, din Bulgaria. Se crede ca initial a fost pastor, pentru ca mai tarziu sa imbrace haina monahala la o manastire situata nu departe de satul natal.

Moastele lui se gasesc astazi in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, unde au fost depuse in secolul al XVIII- lea.

Se spune ca Sfantul este grabnic ajutator si ca, daca te rogi la el cu credinta si ardoare, te va ajuta in scurt timp.

Iata o rugaciune care te scapa de necazuri si te apara de rau:

Mare mucenice Dimitrie, izvoratorule de mir, cel care ai rusinat paganatatea, plecandu-ne genunchii inaintea ta, ne rugam tie cu umilinta: Tu, cel care stai inaintea lui Hristos, vindeca-ne prin rugaciunea ta de patimile sufletesti si trupesti care ne apasa!

Lumineaza-ne sufletele molesite de pacate, tu, cel care te-ai luptat cu taria Duhului pentru adeverirea credintei adevarate! Fereste-ne,sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice intamplari rele: de boli, de neputinte, de potop, de foc, de cutremur, de vrajba,

de lipsuri, de razboiul dintre noi, de vrajmasii vazuti si de cei nevazuti si de toate primejdiile, ca sa ne invrednicim si noi, pacatosii, in veacul ce va sa fie, ca impreuna cu tine si cu toti sfintii, sa-L slavim cu bucurie pe Dumnezeu si sa devenim partasi vietii vesnice. Amin!


Sursa: ortodoxism.com

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.