Marea Britanie se pregătește să aprobe acordul modificat dintre Microsoft și Activision

Autor: Bogdan Frațilă

Achiziția de miliarde de dolari propusă de Microsoft pentru Activision Blizzard a făcut vineri un pas mai aproape de realizare

Sursa: PixaBay

Achiziția de miliarde de dolari propusă de Microsoft pentru Activision Blizzard a făcut vineri un pas mai aproape de realizare

Achiziția de miliarde de dolari propusă de Microsoft pentru Activision Blizzard a făcut vineri un pas mai aproape de realizare, deoarece autoritățile de reglementare din Marea Britanie au declarat că o versiune modificată a tranzacției este susceptibilă să rezolve problemele legate de achiziție.

Într-o declarație, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) a afirmat că modificările propuse de Microsoft (MSFT)- care implică vânzarea drepturilor de jocuri în cloud ale Activision către Ubisoft, un concurent- ar putea contribui la asigurarea faptului că industria emergentă a jocurilor în cloud rămâne competitivă.

Blocat legal

Microsoft (MSFT) a anunțat tranzacția la începutul anului 2022, dar aceasta a fost blocată în aprilie de autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie.

Autoritățile de reglementare se temuseră că controlul Microsoft asupra titlurilor populare ale Activision (ATVI), inclusiv "Call of Duty", "World of Warcraft" și altele, i-ar putea permite să rețină acest conținut de pe platformele de jocuri rivale.

O preocupare deosebită a fost impactul acordului asupra noilor servicii bazate pe cloud care permit jucătorilor să acceseze conținutul jocurilor pe internet fără a fi nevoiți să descarce mai întâi fișierele de joc pe dispozitivele lor. Astfel de servicii sunt oferite de Microsoft, precum și de Nvidia și Sony.

Propunerea Microsoft ar permite Ubisoft să vândă accesul la titlurile Activision prin intermediul serviciilor de streaming în cloud, pe lângă canalele tradiționale de vânzare cu amănuntul, a declarat CMA.

CMA a adăugat că acordul modificat al Microsoft ar fi eficient în "replicarea rolului pe care Activision l-ar fi jucat pe piață în calitate de jucător independent".

Consumarea acordului ar transforma Microsoft în al treilea cel mai mare editor de jocuri video din lume, după Tencent și Sony.

Microsoft a declarat că este "încurajată de această evoluție pozitivă în procesul de revizuire al CMA".

"Am prezentat soluții care, în opinia noastră, abordează pe deplin preocupările rămase ale CMA legate de streamingul de jocuri în cloud și vom continua să lucrăm pentru a obține aprobarea de a încheia afacerea înainte de termenul limită de 18 octombrie", a declarat președintele Microsoft, Brad Smith.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Gigant Tech

Activision, care produce, de asemenea, "Overwatch" și "Candy Crush", a declarat că aprobarea preliminară este o veste excelentă pentru viitorul său cu Microsoft. Acțiunile sale au câștigat 1,8% în primele tranzacții.

Uniunea Europeană a aprobat acordul în luna mai, după ce a acceptat angajamentele Microsoft de a licenția jocurile Activision pentru alte platforme, aceleași remedii pe care Marea Britanie le-a respins.

Comisia Federală pentru Comerț din SUA se opune, de asemenea, înțelegerii, dar nu a reușit să o oprească. Un judecător federal a decis în iulie că afacerea poate fi încheiată, o decizie pe care FTC o contestă.

Analistul de acțiuni Sophie Lund-Yates de la Hargreaves Lansdown a declarat că pierderea drepturilor pentru jocurile în cloud nu este o concesie ideală pentru Microsoft, dar este o garanție necesară pentru ca acordul să fie aprobat.

"Aceasta pare să fie ultima piedică pe care o întâmpinăm", a spus ea.

CMA a declarat că au existat "îngrijorări reziduale" în legătură cu afacerea Ubisoft, dar Microsoft a oferit remedii pentru a se asigura că termenii vânzării sunt executabili de către autoritatea de reglementare.

Aceasta se consultă acum cu privire la aceste remedii înainte de a lua o decizie finală.

Citește și: iPhone 15 ajunge pe rafturile din întreaga lume. Iată ce trebuie să știți

Citește și: Interzicerea exportului de motorină de către Rusia poate fi un alt atac la Europa!

Citește și: Vrei să locuiești la Londra sau la New York? Mult noroc dacă sunteți chiriaș!

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.