Marea găselniță a românilor. Cum reușesc acești oameni să facă răcoare în casă fără ajutorul aparatelor de aer condiționat

Autor: Ana Dinu
Solutii pe timp de canicula

Canicula le dă bătăi de cap românilor în ultima perioadă, iar pentru că aerul condiționat nu mai este o soluție, oamenii au devenit inventivi și au descoperit noi metode de a face răcoare în casă.

Temperaturile toride din ultima perioadă au devenit un adevărat chin. Aerul condiționat cu greu face fața în această perioadă, dar mai ales nu este cea mai sănătoasă metodă de a face răcoare în casă. Astfel, românii, inventivi ca întotdeauna, au descoperit noi trucuri de a menține răcoare în locuințe.

Cum reușesc oamenii să facă răcoare în casă fără ajutorul aparatelor de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat nu mai sunt o soluție benefică în această perioadă când temperaturile ating 40 de grade, mai ales că, ar putea dăuna sănătății în viitor. Românii au încercat fel și fel de metode de a-și răcori casele, cu greu reușind să facă față caniculei.

Oamenii au descoperit noi metode, mult mai invoative, pentru a face răcoare în casă fără să apeleze la aparatele de aer condiționat.

Aceștea au apelat la trucuri simple, dar extrem de utile în aceste momente cumplite. Oamenii au înlocuit becurile cu unele economice, care nu provoacă la fel de multă căldură la utilizare. În timp ce aceste becuri consumă și degajă de 5-7 ori mai puțin decât cele normale, incandescente. 6 becuri de 100W degajă căldură similară cu a unui calorifer port-prosop de 50x100cm.

Citeste si: E bine să bem cafea sau bere pe caniculă? Ce spun medicii

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Au renunțat să mai țină electrocasnicele în priză și nu dau drumul la aragaz, tocmai pentru a evita supraîncălzirea.

Aceste soluții încearcă să trateze cauza și nu efectul, așa cum face aerul condiționat. Soluțiile cele mai ecologice sunt cele pasive, care funcționează fără a consuma curent electric. Astfel, prin utilizarea unei astfel de soluții se limitează aporturile de căldură venite din exterior și din interior și se poate ajunge la o senzație de confort pe perioada în care temperaturile ating valori extreme, fără folosirea aparatelor de aer condiționat sau cu folosirea lui la minim.

Soluțiile găsite de români sunt inovative în această perioadă în care canicula produce un disconfort total.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 6 august 2021: PLOI TORENȚIALE! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU!