Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când folosesc aerul condiționat

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 iul 2022, 07:20

Principala greșeală a oamenilor care folosesc aerul condiționat

Sursa: unsplash.com

Mulți oameni folosesc vara aerul condiționat, dar nu sunt conștienți de o mare greșeală pe care o fac. Noi vă învățăm cum se folosește corect acest aparat, ca să nu întâmpinați probleme.

A venit vara și din cauza temperaturilor ridicate, românii încep să folosească din ce în ce mai mult aerul condiționat. Nu este un lucru rău, dacă folosiți în mod corect aceste aparate. 

Fiți atenți când cumpărați aerul condiționat

Aerul condiționat este extrem de benefic acum, când vara și-a intrat în drepturi, iar temperaturile încep să devină insuportabile. Nu spune nimeni să nu vă instalați aceste aparate în locuințe, dar aveți mare grijă cum le folosiți. 

Pentru ca aerul condiționat să funcționeze la parametri optimi, trebuie să țineți cont de anumite reguli. Din păcate, nu toată lumea știe ce aparate să aleagă și cum să le folosească, pentru a nu avea probleme. 

Una dintre cel mai des întâlnite greșeli este achiziționarea unui aparat prea mare sau prea mic. Trebuie să știți că nu întotdeauna o unitate mare este și cea mai bună variantă. 

Un astfel de aparat pornește și se oprește destul de des, ceea ce înseamnă că va avea un consum de energie inutil. Mai mult, temperatura din locuință nu va fi una constantă, iar acest lucru vă poate crea disconfort. 

Puteți întâmpina probleme și dacă vă cumpărați un aer condoționat prea mic, pentru locuința în care vreți să-l instalați. Dacă nu are o capacitate suficientă de răcire, aparatul se va strica foarte repede și în plus, nu va face față cerințelor dumneavoastră. 

De aceea, atunci când vă cumpărați un astfel de aparat, țineți cont de dimensiunile locuinței, de izolație, dar și de modul în care este compartimentată aceasta. 

Principala greșeală a oamenilor care folosesc aerul condiționat

Dacă v-ați cumpărat un astfel de aparat și ați ținut cont de necesitățile locuinței dumneavoastră, dar cu toate acestea, tot nu sunteți mulțumit de temperatura din casă, înseamnă că vă numărați printre persoanele care fac o greșeală frecventă. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În momentul în care ați pornit aerul condiționat, nu lăsați niciodată geamurile sau ușile deschise și nici măcar rabatate.

Dacă faceți asta, eficiența aparatului va fi extrem de scăzută și, prin urmare, este imposibil să facă răcoare în locuință. 

Aerul condiționat va lucra în plus, pentru că va trebui să scape de umiditatea din aer. 

O altă greșeală este și poziționarea incorectă a aerului condiționat. Aveți grijă ca unitatea de afară a aerului să stea întotdeauna la umbră, fără să fie atinsă de razele directe ale soarelui. 

De asemenea, nu puneți alte obiecte în jurul unității, pentru că acestea o pot obstrucționa, iar ventilația nu va mai fi la fel de bună. 

Nu lăsați niciodată aerul condiționat să meargă non-stop. Chiar dacă vă doriți să fie cât mai răcoare în casă, aceasta nu este o soluție eficientă. Nu veți face decât să consumați foarte multă energie electrică. 

Când plecați de acasă, opriți aerul. La fel procedați și în timpul nopții. În plus, nu este recomandat să setați aerul la o temperatură foarte scăzută. Țineți cont de faptul că fiecare grad înseamnă aproximativ 7% mai mult sau mai puțin consum de curent electric. 

Nu uitați să curățați sau să schimbați des filtrele de aer din interiorul aparatului. Acestea sunt pline de praf și vor reduce eficiența aerului condiționat. 

Măcar o dată pe an, chemați un specialist, care să vă verifice unitatea și să se asigure că totul funcționează așa cum trebuie.