Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când folosesc telefonul mobil. Ce trebuie să știi?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 iul 2022, 00:55
Greșelile pe care le fac românii când folosesc telefonul mobil
Sursa: unsplash

Majoritatea românilor fac o mare greșeală atunci când folosesc telefonul mobil și ajung să realizeze prea târziu asta: nu își protejează datele din memoria acestuia. Ce trebuie să faci?

MAREA greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când folosesc telefonul mobil. Cum trebuie să procedezi pentru a-ți proteja datele din telefonul mobil? Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te asigura că îți poți recupera rapid datele din telefonul mobil în cazul în care îl pierzi sau ți se strică.

GREȘEALA pe care o fac românii când folosesc telefonul mobil. Cum îți protejezi datele?

Majoritatea românilor fac o mare greșeală în momentul în care își achiziționează un telefon mobil. După folosirea îndelungată a acestuia, românii uită că este foarte important să își protejeze datele existente în telefonul mobil și realizează acest lucru doar în cazul unui eveniment nefericit în urma căruia pierd telefonul sau acesta nu mai funcționează.

Într-o perioadă în care telefonul mobil face parte din viața oamenilor și a devenit indispensabil, este foarte important ca datele care se regăsesc în memoria acestuia să fie cât mai bine protejate.

Astfel, telefonul mobil  nu mai este doar modalitatea prin care oamenii țin legătura la distanță, ci este dispozitivul care stochează o mulțime de date importante, cum ar fi: fotografii, filmulețe, mesaje, contacte. Acesta este motivul pentru care este esențială protecția datelor din telefonul mobil, astfel încât, acestea să poată fi recuperate cu ușurință în cazul unui accident.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: 6 greseli frecvent intalnite in arhitectura unghiilor cu gel

Protecție date telefon mobil. Ce poți face pentru a te asigura că nu pierzi fotografiile sau videoclipurile?

Pentru o mai bună protecție a datelor din telefonul mobil, specialiștii recomandă backup-ul automat. Acest lucru înseamnă salvarea tuturor datelor într-un alt loc, mult mai sigur, unde să poată fi accesate în cazul în care telefonul se strică sau nu mai poate fi folosit.

Unele companii care produc telefoane mobile chiar oferă acest serviciu contra cost. În cazul în care pierzi telefon și ai backup automat, imediat trebuie să ștergi datele din telefon folosind dispozitivul de rezervă, astfel încât nimeni să nu aibă acces la informațiile din telefonul tău.

Pe lângă opțiunea de backup automat pentru fotografii, muzică sau videoclipuri, pentru a te asigura că nu pierzi contactele din telefon în cazul unui accident, există un lucru foarte important pe care îl poți face.

Mai exact, este esențial să salvezi contactele pe contul de Gmail. Făcând acest lucru nu vei pierde contactele în cazul în care telefonul nu mai funcționează și nu va mai fi nevoie să apelezi la metoda clasică în care să îți notezi toate contactele din telefon într-o agendă.

Pe lângă acești pași importanți care au legătură cu beneficiile oferite de evoluția tehnologiei, specialiștii recomandă folosirea unor parole foarte puternice pentru telefonul mobil.

Astfel, în cazul în care telefonul este furat, dar are o parolă puternică, acesta va putea fi deblocat cu o mai mare dificultate, ceea ce înseamnă că datele stocate pe el vor fi protejate. Recomandată este și funcția de deblocare prin amprentă, acolo unde telefonul mobil permite acest lucru. 

Citeste si: AFLĂ: MAREA greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când folosesc aerul condiționat în casă