Maria, studenta la litere din Iași, a fost dată în urmărire internațională. Tânăra este de negăsit de pe 10 mai

Webeditor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 mai 2023, 17:11

S-a pornit urmărirea internațională pentru Maria, studenta din Iași

Sursa: Facebook Ioana Cosma

Maria, o studentă a Universității de Litere din Iași este de negăsit de pe 10 mai.

Pentru că s-au îngrijorat, părinții au cerut ajutor poliției și au postat mai multe mesaje pe Internet, în speranța că fata lor va fi găsită. Telefonul tinerei de 20 de ani este în continuare închis și nimeni nu știe nimic despre ce s-ar fi putut întâmpla cu ea. 

S-a pornit urmărirea internațională pentru Maria, studenta din Iași

Potrivit familiei și cunoscuților tinerei, Maria devenise retrasă în ultima perioadă.

Deși se știa că este timidă și introvertită, în ultimul timp devenise distanță față de cei din jurul ei. Nu a vorbit cu nimeni despre posibilele probleme din viața ei și, pe 10 mai, a dispărut. Ultima persoană care a văzut-o a fost mama ei, de dimineață, când se pregătea să plece la facultate. Din păcate, Maria n-a ajuns niciodată la cursuri. 

Citește și: O femeie s-a aruncat pe linia de metrou, sub privirile călătorilor. Femeia ar avea probleme psihice

Cu o zi înainte să dispară, Maria a vorbit cu mătușa ei, de care era mai apropiată, dar nu i-a spus că are de gând să plece. Totuși, i-a spus unei prietene că va lipsi o perioadă, fără să-i dea alte detalii. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Deși Maria era cunoscută ca fiind o studentă model, în ultimele luni adunase multe absențe la cursurile facultății de litere.

Maria a dispărut pe 10 mai și nu a mai fost găsită

Pe 10 mai, Maria a fost declarată oficial dispărută și s-a întocmit un mandat de căutare națională pe numele ei. Ulterior, căutările s-au extins și în țările membre ale spațiului Schengen. După câteva zile, s-a pornit o urmărire internațională. 

Până la acest moment, nu există informații cu privire la ce s-ar fi întâmplat cu Maria.

Familia este îngrijorată că fata ar fi putu să fi fost păcălită de un străin, deoarece tânăra este cunoscută ca fiind o persoană darnică și săritoare când vine vorba de ajutatul persoanelor.

Citește și: Prima reacție a Andreei Mantea după ce a aflat că sora lui Radu de la „Casa iubirii” a dispărut: „Să vezi dacă o găsește poliția”

Când a dispărut, Maria purta un pardesiu bej închis, blugi albaștrii, o cămașă khaki și adidași mov. De asemenea, avea și un ghiozdan negru.