Marian Vanghelie și limba română. Top 5 cele mai amuzante gafe - VIDEO

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 feb 2021, 23:55
Marian Vanghelie a făcut în trecut gafe memorabile

Marian Vanghelie a comis, de-a lungul timpului, mai multe gafe de limba și literatura română.

Marian Vanghelie va fi în această seară, de la ora 23:00, față în față cu vedeta Kanal D Denise Rifai.

Iată care au fost cele mai amuzante gafe comise de fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie:

Locul 1: "Almanahe"

Este, probabil, cea mai cunoscută gafă comisă de Marian Vanghelie. Primarul, la acea vreme, al sectorului 5 îi trimitea pe unii să citească "almanahe", vorbind despre responsabilitățile sale ca edil.

Locul 2: Modul în care a conjugat verbul "a fi"

În 2004, invitat la un talkshow moderat atunci de Robert Turcescu, actualmente politician, Marian Vanghelie a stârnit hohote de râs fiindcă, deși ajutat de Turcescu a reușit să conjuge verbul, fără ajutorul lui nu ar fi reușit.

"Vă dau bilă neagră", i-a zis Turcescu.

Locul 3: "Goagăl"

Marian Vanghelie a reușit să poreclească celebrul motor de căutare Google, spunându-i în mai multe feluri: "Goagăl" sau "Goagle".

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În cele din urmă, ajutat de jurnaliști, i-a zis numele corect, râzând și el de gafa comisă.

Locul 4: "Ejacularea" din partid

"Nu poți să conduci organizația din București decât dacă ești bun, că altfel te ejaculează", a spus Marian Vanghelie în timpul unei emisiuni TV, în hohotele de râs ale invitaților.

Jurnalistul Ion Cristoiu i-a atras atenția, iar Vanghelie s-a corectat: "rejectează".

Gafa respectivă a fost făcută tot în timpul unei emisiuni moderate de Robert Turcescu.

Locul 5: "Testurile"

Un plural nereușit al cuvântului "test" a distrat audiența la una dintre paradele de 1 Decembrie.

Lângă Marian Vanghelie se afla regretatul politician și scriitor Corneliu Vadim Tudor, care l-a amenințat, în glumă, că îi dă un test.

"Domnul președinte, lăsați-mă pe mine cu testurile", a spus Vanghelie, moment în care Corneliu Vadim Tudor l-a corectat imediat: "Testele".

A fost de 4 ori primar al Sectorului 5

Marian Vanghelie a fost timp de 4 mandate primar al sectorului 5 al Capitalei, între 2000 și 2015. Ultimul mandat nu a reușit să îl ducă la bun sfârșit din pricina unor probleme cu justiția, Vanghelie fiind arestat preventiv pentru luare de mită.

Procurorii DNA îl acuzau în 2015 că ar fi luat o mită de 90 de milioane de euro pentru a facilita anumite contracte cu Primăria sectorului 5 al Capitalei.

Mita respectivă ar fi cea mai mare din istorie dacă acuzațiile procurorilor ar fi adeverite. 

În 2018 Marian Vanghelie scăpa și de controlul judiciar în acest caz de corupție.

La alegerile locale din acest an, Marian Vanghelie a candidat din nou pentru Primăria sectorului 5. Vanghelie a strâns peste 14% din voturi fără să aibă un partid puternic în spate, însă a ieșit abia pe locul al patrulea. Alegerile au fost câștigate de Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.