Mariana, tânăra însărcinată care a devenit simbolul Mariupolului, a fost răpită de soldații ruși

Author: Andreea Sarpe
Actualizat: 06 ian 2023, 06:00

Mariana, tânăra gravidă din Mariupol, a fost răpită

Bloggerița Mariana Vyscemyrska ar fi fost răpită de soldații ruși.

Mariana Vyscemyrska, tânăra bloggeriță ucraineancă care a scăpat cu viață din maternitatea bombardată de ruși in Mariupol si care a adus apoi pe lume o fetiță perfect sănătoasă, a fost răpită de soldați ruși.

Mariana Vyscemyrska ar fi fost răpită de soldații ruși

Mariana Vyscemyrska a devenit faimoasă după ce a supraviețuit atacului cu bombă asupra maternității din orașul ucrainean Mariupol, iar pozele cu ea rănita au făcut înconjurul lumii, ceea ce au transformat-o într-o adevărată țintă pentru mecanismele de propaganda rusă care nu contenesc să manipuleze cetățenii ruși și să dezmintă

atrocitătile pe care soldații lor le comit în Ucraina.

Citeste si: Cum a reacționat Rusia la declarațiile lui Joe Biden cum că Vladimir Putin este un criminal de război: „Un spectacol bine țintit, dar tragic”

La scurt timp după atac, tânăra cunoscută în Ucraina datorită activității ei din mediul online (beauty blogger) a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Mariana trăiește acum o altă dramă, după ce a căzut pradă soldatilor ruși.

Potrivit presei ucrainene, tânara mamă a fost răpită de către fortele armate ruse si obligată să ia parte la propaganda Kremlinului care insistă că toate ororile comise de soldații ruși în Ucraina sunt de fapt un fake news.

Strategia Rusiei- Propagandă și manipulare

Un video înregistrat de către ruși a fost lansat în mediul online, în care Mariana Vyscemyrska, supraviețuitoare a b ombardamentelor de la maternitatea din Mariupol, neagă atacul. 

Citeste si: Rusia refuză să recunoască invazia din Ucraina. Ambasadorul Rusiei la ONU: ”Bombardăm într-un mod foarte delicat”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Tânăra ar fi fost capturată de ruși și obligată să declare că imaginile au fost regizate de ucraineni. Pe site-urile propagandei ruse a apărut un scurt video de 6,48 de minute, întitulat ,,Minciuna dezvăluită" în care tânăra Visecermirska, vizibil tulburată, vorbește în propoziții scurte, ce nu au sens logic, iar discursul ei este întrerupt.

Declarațiile femeii au fost editate de 28 de ori, în încercarea Rusiei de a obține afirmații care să nege împlicarea forțelor armate ruse în atacul în care și-au pierdut viața trei persoane, printre care și o tânără însărcinată care era pe cale de a-și aduce pe lume copilul. Din păcate, la scurt timp după ce a fost scoasă pe targă dintre dărâmături atât femeia cât și copilul din pântec au murit.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unei localnice din Mariupol: "Știu că voi muri. E o chestiune de ore..."

Rusia neagă în continuare crimele de război din Ucraina. În ce privește atacul de la maternitatea din Mariupol, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, declara că armata rusă ar fi bombardat în realitate o fostă maternitate, folosită ca bază militară.

 

SURSA: apnews.com 

 

 

 

 

Taguri: