Marijuana, solutia unui orasel din Spania pentru a iesi din criza

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 19 oct 2020, 17:25

Locuitorii unui orasel din Spania sustin ca au descoperit solutia pentru a iesi din criza economica.

Situat in nord- estul regiunii Catalonia, Rasquera are o populatie de 900 de locuitori.

Consiliul local a aprobat cultivarea controversatei plante, marijuana, un drog usor, legal doar in Olanda. Comunitatea Rasquera se confrunta cu o criza economica accentuata. Somajul este in crestere, iar in curand localnicii ar putea ajunge in situatia de a nu-si mai plati taxele.

Guvernul Spaniei, insa, i-a anuntat pe fermierii din Rasquera ca astfel de culturi sunt ilegale.
Oricine ar planta marijuana, ar fi arestat si inchis.

Rasquera este o zona pitoresca situata in provincia Tarragona. Are castele renumite care dateaza din secolul XII. Ziarul "La Vanguardia" a descris situatia locuitorilor ca fiind disperata. Orasul "e pe moarte". Tinerii au plecat deoarece nu mai exista locuri de munca, iar cei ramasi se chinuiesc sa supravietuiasca.

Idea apartine unor fermieri privati. Acestia vor sa inchirieze teren unor companii care sa se ocupe de cultivarea si vanzarea, in conformitate cu legea, a controversatei plante.


In Spania, consumul de cannabis este legal. Cu toate acestea cultivarea si prelucrarea plantei, precum si vanzarea acesteia, raman ilegale. Asadar, Asociatia Antidrog din Spania a declarat ca planul fermierilor din Rasquera are zero sanse sa obtina toate avizele favorabile.