Marioara Murarescu, internata la Terapie Intensiva! Cunoscuta realizatoare tv e in stare foarte grava

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 20:20

Marioara Murarescu este internata in stare foarte grava la Terapie Intensiva, la spitalul Judetean din Cluj.

Cunoscuta realizatoare tv a emisiunii "Tezaur folcloric" se afla in stare foarte grava, insa familia si rudele apropiate nu vor sa furnizeze nicio informatie in legatura cu starea ei de sanatate de aceea nici conducerea spitalului nu va face nicio declaratie cu privire la adresa Marioarei Murarescu. Realizatoarea tv are 65 de ani si sufera de cancer la san.

Cumplita veste a primit-o in 2008 cand a si inceput tratamentul.
La scurt timp, Marioara declarase ca se vindecase, insa boala a recidivat, iar realizatoarea tv a spus ca nu mai poate lupta cu boala pentru ca se simtea epuiata fizic si psihic. Cancerul incepuse sa ii macine si glanda tiroida.  “Nu mai vreau sa aud de tratamente, de citostatice. Sunt satula. Vreau sa ma bucur de familia mea, de nepot, de toti cei dragi. Am petrecut prea mult timp prin spitale.
Am fost puternica toata viata mea, dar la un moment dat te lasa curajul, vointa, nu mai ai motivatia necesara pentru a continua”
, a spus Marioara Murarescu.


Binecunoscuta realizatoare TV Marioara Murarescu a fost decorata de presedintele Traian Basescu. „In semn de inalta apreciere a dragostei, intelepciunii si talentului puse in slujba promovarii tezaurului folcloric românesc, prin care a tinut aprinsa flacara spiritualitatii neamului, a pastrarii traditiilor si a identitatii fiintei nationale”, seful statului i-a conferit Ordinul National „Steaua României” in grad de Cavaler, conform decretului aparut miercuri in Monitorul Oficial.


Marioara Murarescu a absolvit Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu” (1972) si si-a inceput cariera la Radio in 1971. Din 1977, ea este angajata in televiziunea nationala româna ca realizator de emisiuni folclorice, informeaza site-ul TVR. Prima incercare de realizare a emisiunii „Tezaur folcloric” s-a produs in 1978, dar abia din 1982 a primit spatiu fix in grila de programe.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.