Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2024

Author: Diana Bostan
Actualizat: 02 oct 2023, 10:33

Cu cât cresc pensiile?

Sursa: iStock

Guvernanții vin cu vești bune pentru pensionari! Marcel Ciolacu a anunțat că legea pensiilor va fi modificată, iar pensionarii vor primi mai mulți bani. Cu cât se măresc pensiile.

Este întrebarea care stă pe buzele tuturor pensionarilor: „Cu cât se măresc pensiile de la 1 ianuarie 2024?”. Marcel Ciolacu a anunțat că există trei scenarii.

Noua lege a pensiilor ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2024

Marcel Ciolacu susține că până la data de 1 noiembrie se vor face toate demersurile în ceea ce privește domeniul pensiilor speciale.

Tot până în luna noiembrie vor fi recalculate toate pensiile pentru soluționarea tuturor inechităților.

Citește și: Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor: “Avem 4,6 milioane de dosare de evaluat...”

Pensiile ar urma să crească și cu 30% de la data de 1 ianuarie 2024, însă guvernanții au la dispoziție trei scenarii în cazul majorărilor. 

Într-un prim scenariu ar fi vorba de o mărire cu 14%, în timp ce al doilea scenariu ar aduce o majorare de 19%. În cazul celui de-al doilea scenariu, efortul financiar ar fi mult mai mare, existând o creștere a numărului de puncte al pensionarului.

Citește și: Pe ce dată intră pensiile în luna octombrie: Unii pensionari vor primi în plus un ajutor din partea statului. Despre ce sumă ce este vorba?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cel de-al treilea scenariu vizează o creștere de până la 30%, însă, din nefericire pentru pensionari, guvernanții par să se îndrepte spre primul scenariu. 

Citește și: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii

Scenariul 3 i-ar avantaja pe pensionari, ar fi o creștere de peste 30%. Se vrea să se meargă pe scenariul 1, din ceea ce știu eu.

Se fac cele trei scenarii, ca să se aleagă într-un final unul ”, susține sindicalistul din zona Educației, Anton Hadăr, pentru Antena 3.

Apar noi informații despre recalcularea pensiilor

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice din România, a furnizat detalii importante cu privire la procesul de recalculare a pensiilor în țară. Acest anunț vine în contextul unor schimbări majore planificate în sistemul de pensii, iar Baciu a subliniat că procesul de evaluare a dosarelor este aproape de finalizare, reprezentând un pas esențial în direcția recalculării efective a pensiilor.

Citește și: Cine sunt românii care vor primi pensii cu 20% mai mari de la 1 ianuarie 2024. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Totodată, a confirmat că recalcularea va avea loc în baza noii legi a pensiilor, care trebuie adoptată în actuala sesiune parlamentară.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.