Mărirea buzelor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:18

Dr. Adina Alberts - Medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă

Mărirea buzelor (augmentarea buzelor) se face cu diferite produse. Diversitatea acestora este atât de mare încât este aproape imposibil de trecut în revistă fiecare preparat pentru mărirea buzelor şi denumirea comercială a acestuia. Ceea ce este însă foarte important de menţionat este că unele dintre produse prezintă un grad ridicat de reacţii adverse, riscuri pe care dacă pacienta şi le asumă atunci medicul va practica operaţia.

Totuşi există o preferinţă aproape unanim acceptată în lumea chirurgilor plasticieni, şi anume că preparatele de acid hialuronic sunt cele mai lipsite de riscuri şi drept urmare sunt şi cele mai folosite pentru

augmentarea buzelor.

Mărirea buzelor se poate face şi folosind grăsimea proprie prin tehnica numită microlipofiling. Grăsimea se recoltează din alte zone ale corpului unde aceasta se află în exces şi se transplantează la nivelul buzelor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Alte variante de mărire a buzelor sunt cele chirurgicale de excizie şi sutură la nivelul liniei de

inserţie între roşul buzei şi pielea normală. La acest nivel o cicatrice postoperatorie va fi foarte puţin vizibilă.

Mai mult decât atât cicatricea albicioasă care va rezulta va determina conturarea şi mai bine a buzelor conferindu-le acestora o strălucire aparte. Această tehnică se aplică pacientelor selecţionate la care distanţa dintre nas şi buze este mai mare decât normal.
 

 

Taguri: