Marius Budăi a anunțat, oficial, cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Acesta susține că Guvernul României caută variante care să îi ajute și pe angajatori

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 oct 2022, 10:56

Marius Budăi a anunțat, oficial, cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Facebook, Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi, ministrul Muncii, le-a transmis românilor un mesaj prin intermediul căruia i-a informat cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi susține că salariile vor crește cu peste 500 de lei

Marius Budăi a transmis că salariile românilor vor crește cu siguranță, iar majorarea veniturilor se va face încă din prima zi a noului an.

De asemenea, ministrul Muncii a mai spus că Guvernul României anunță soluții prin care atât angajatorii, cât și angajații să aibă de câștigat. Printre aceste măsuri s-ar număra și majorarea salariului minim la 3.000 de lei, tot din luna ianuarie.

„În fiecare an, pe 7 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Muncii Decente. Acest concept a apărut din anul 1999, în urma unei campanii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, iar din anul 2008 apărarea muncii decente a fost transformată într-o zi globală de acţiune în care se militează pentru locuri de muncă demne, remunerate corespunzător,

exercitate în deplină siguranţă şi care să asigure un minim de protecţie socială lucrătorului şi familiei acestuia.

Citeste si: Ce copii vor primi alocații majorate cu 100%. În funcție de ce criterii se fac departajările

În acord cu principiile care stau la baza marcării acestei zile şi ţinând cont şi de contextul economic şi social dificil pe care îl traversăm cu toţii, Guvernul analizează intens variante de soluţii care ar putea să vină în sprijinul lucrătorilor, dar şi al angajatorilor, astfel încât impactul crizei economice să fie cât mai

mic.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Majorarea salariului minim la 3.000

de lei, începând cu luna ianuarie a anului viitor, modernizarea sistemului de protecţie socială, de îmbunătăţire a capacităţii de coordonare a măsurilor luate, dar şi a intervenţiei directe asupra cauzelor de transmitere a sărăciei sunt lucruri care ne preocupă şi care trebuie analizate cu partenerii sociali”, a transmis Marius Budăi pe contul său de Facebook.

Marcel Ciolacu susține că IMM-urile sunt de acord cu mărirea salariului, dar nu de la 1 ianuarie 2023

Marcel Ciolacu susține că, în toate statele din Uniunea Europeană, este o „bătălie pe forța de muncă”, iar forța de muncă din România își găsește locuri de muncă în alte țări.

Acesta este convins că o mărire salarială va face o diferență și, având salarii mai mari, oamenii nu vor mai pleca să muncească în alte țări.

Citeste si: Nicolae Ciucă anunță procentul maxim cu care vor crește pensiile românilor. Anunțul care îi nemulțumește pe pensioari

„Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forţă de muncă sau să căutăm soluţii nu neapărat adecvate pentru a menţine forţa de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a spus Marcel Ciolacu.