Marius Budăi a dat vestea cea mare despre pensii: „Vestea bună pentru actualii seniori ai României și pentru viitorii seniori ai României...” Ce se va întâmpla cu pensiile românilor?

Autor: Cristina Mocanu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit mai multe informații despre discuțiile cu Comisia Europeană despre pensiile din România.

Sursa: pixabay.com

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit mai multe informații despre discuțiile cu Comisia Europeană despre pensiile din România.

Marius Budăi a venit cu vești bune despre pensiile românilor. Ce a declarat acesta?

Noi informații despre pensiile românilor

Se pare că Guvernul României încearcă să convingă oficialii Comisiei Europene să renunțe la procentul de 9,4% din PIB stabilit în PNRR pentru pensii.

Astfel că, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre acest subiect și a explicat în ce stadiu se află discuțiile cu Comisia Europeană: „Vestea bună pentru actualii seniori ai României și pentru viitorii seniori ai României.

Am avut discuții extrem de bune atât pe parcursul zilei de ieri, cât și pe parcursul zilei de astăzi.

Citește și: Bilete tratament 2023: Cum se face repartizarea seriilor pentru stațiunile balneare?

Am discutat inclusiv cu dl. comisar de Muncă, am discutat cu tehnicul de la Comisia Europeană. Este foarte important că s-a apreciat că suntem cu amendamentele aprobate la Senat legea pensiilor speciale într-o direcție foarte bună și cu ce am propus până acum.

Au apreciat și am transmis mesajul viitorului premier al României, președintele PSD, Marcel Ciolacu, de determinare de a rezolva această problemă și de a nu pune în pericol, nici sub o formă, din cauza acestei reforme, atragerea de fonduri atât necesare pentru dezvoltare a României. Mai aveam câteva aspecte de rezolvat”.

Totodată, acesta a vrut să menționeze că: se renegociază această chestiune cu pensiile din PNRR.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am stabilit foarte clar că până luni vor mai primi un document de la noi care conțin aspectele tehnice discutate de noi astăzi, după care s-a agreat foarte clar, indiferent de oră de zi, de weekend lucrătoare nelucrătoare, vom avea atâtea

video-call-uri și atâtea întâlniri până vom rezolva această problemă. Se renegociază această chestiune cu pensiile din PNRR, categoric, da!

Cu promisiunea noastră că, la fel cum în calitate de ministru al Muncii, am procedat până acum și probabil ăsta a fost atuul meu ca ministru, că până la reformele de până acum, că a fost vorba de pilonul doi de pensii, că a fost vorba de venitul minim de excluziune, nu am supus aprobării Parlamentului nimic până nu am agreat cu Comisia Europeană și important este de precizat că sunt extrem de deschiși la discuții

pentru a rezolva aceste probleme.

Referitor la pensiile speciale am agreat anumite aspecte pe care să le îmbunătățim, anumite măsuri de tranziție pe care le putem lua pe viitor. Suntem cu temele făcute, mai avem câteva aspecte de îmbunătățit”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Anumite persoane urmează să mai primească 2.690 de lei în plus la pensie

Camera Deputaților a votat un proiect de lege prin care invalizilor de război, veteranilor şi văduvelor de război li se poate acorda, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50%.

Această sumă de bani este menită să contribuie la un trai decent pentru cei care şi-au pus viaţa în pericol pentru siguranţa ţării noastre.

Scopul actului normativ îl reprezintă acordarea acestei noi indemnizaţii de gratitudine, ce reprezintă modalitatea prin care statul român îşi exprimă recunoștința, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.

Citește și: O anumită categorie de români urmează să primească 2.690 de lei pe lângă pensie. Decizia va intra în vigoare în toată țara

Conform proiectului de lege: „Invalizilor de război, veteranilor de război şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata”.

Sursă: antena3.ro