Marius Budăi, anunț important pentru toți pensionarii! Ministrul Muncii a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Author: Lavinia Medrea

Ministrul Muncii a anunțat cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023

Sursa: Facebook Marius Budăi

Marius Budăi a afirmat că majorarea pensiilor nu va fi făcută în două etape, ci va exista o singură etapă de la 1 ianuarie 2023: „Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că impactul bugetar calculat pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 va fi de 11 miliarde de lei. Acesta a subliniat că cifrele luate în calcul de PSD din mai multe surse oficiale demonstrează că nu există „niciun fel de probleme” pentru a asigura banii pentru majorarea pensiilor începând de la data menționată anterior.  

Marius Budăi, anunț important despre majorarea pensiilor 

„Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu

sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”
, a declarat Marius Budăi, într-o emisiune televizată.

Citeste si: Marius Budăi, anunț important despre mărirea pensiilor din România: "Noi nu am spus că majorarea va fi de 10%"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, de asemenea, despre procentul de 11% avansat de premierul Nicolae Ciucă pentru creșterea pensiilor, că această majorare trebuie să nu treacă de bugetul pentru pensii, câtă vreme există bani pentru acestea.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Solicitarea mea către Executiv a fost să creştem pensiile şi salariile şi să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflaţiei, dar cu cât se realizează această creştere, trebuie să se calculeze la finanţe şi la modul mai general în Guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Pensiile trebuie să fie majorate astfel încât să nu producă pierderi în buget

„Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt în realitate, atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creşterea trebuie să se încadreze în acest buget. Ori datele acestea sunt la Ministerul Finanţelor şi la Guvern. Solicitarea mea către Guvern a fost să creştem pensiile şi salariile şi să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflaţiei, dar cu cât se realizează această creştere, trebuie să se calculeze la finanţe şi la modul mai general în Guvern”, a mai precizat

președintele țării, atunci când a fost întrebat dacă este de părere că procentul de 11% pentru mărirea pensiilor este de ajuns, luând în calcul faptul că inflația este trecută de acest procent.

Citeste si: Marius Budăi a anunțat, oficial, cu cât vor crește salariile, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Acesta susține că Guvernul României caută variante care să îi ajute și pe angajatori

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, că în şedinţa conducerii PNL s-a vorbit despre procentul în care pot fi crescute pensiile, astfel încât să nu aducă o pierdere prea mare la bugetul de pensii.

„În acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a declarat Nicolae Ciucă.