Marius Budăi explică modul în care salariile bugetarilor vor crește: „Acordăm acum o pătrime şi, ulterior, vom da şi restul”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 mai 2023, 03:10

Marius Budăi explică modul în care salariile bugetarilor vor crește

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Salariile bugetarilor vor crește, iar Marius Budăi a explicat modul în care acest lucru va avea loc. Ministrul susține că toți angajații României, indiferent dacă vorbim de cei din mediul privat sau de cei ai statului, au fost afectați de inflație.

Salariile bugetarilor vor crește, dar lucrurile nu stau atât de bine pe cât angajații speră. Mai exact, veniturile acestora vor fi mai mari, dar diferența nu va fi una considerabilă.

Salariile bugetarilor vor crește, dar diferența nu va fi una impresionantă

Marius Budăi a spus ieri, 22 august, pentru România TV,salariile bugetarilor vor crește, așa cum le-a fost promis, dar, cel puțin pentru moment, doar cu o pătrime.

Restul de bani urmează să ajungă în posesia lor peste ceva timp.

De asemenea, Marius Budăi a explicat și motivul pentru care sporurile bugetarilor vor veni mai târziu și a ținut să menționeze faptul că nu va fi redus cuantumul creșterilor salariale.

„Nu e vorba ca se reduce. Primul act pus in transparenta continea si anumite corecturi. Ne-am dat seama ca nu sunt echilibrate aceste lucruri si l-am retras.

Acordam acum patrimea iar ulterior o sa acordam si restul. De multe ori am vazut si in presa ca se majoreaza cu 50% salariile bugetarilor. Nu este asa, se acorda doar un spor pe perioada in care se lucreaza cu fonduri din PNRR.

Citeste si: Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Marius Budăi spune ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor

De fiecare data cand PSD a fost la guvernare, a avut grija de cetatenii romani, asa cum a facut si acum, echilibrand masurile sociale cu cele economice. In termenul cel mai scurt va fi anuntat un nou astfel de pachet.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Va dau exemplu de masura.

Am primit la Ministerul Muncii o suma astfel incat sa pastram conventiile pe care le avem cu angajatorii pentru categoriile greu angajabile si sprijinim mediul de afaceri pentru a califica astfel de angajati”, susține Marius Budăi.

Salariile vor crește cu cel mult 150 de lei per angajat

Deși vestea bună este că salariile cresc, vestea rea este că acestea nu se vor mări considerabil. Conform ministrului Muncii, cea mai mare sumă cu care salariile vor crește va fi de cel mult 150 de lei.

„Sumele sunt undeva până în 150 de lei per angajat, alți angajați vor lua și mai puțin”, a mai spus acesta. Mai mult decât atât, ministrul a menționat și faptul că de aceste măriri vor beneficia salariații care nu au mai primit niciun ban în plus în ultimii ani de activitate, deoarece s-a decis suspendarea legii care prevedea acest lucru.

Citeste si: Marius Budăi spune ce se întâmplă cu pilonul II de pensii. Se naționalizează sau nu pilonul II

„Vom veni în curând cu o rearanjare a acestor sporuri, astfel încât să nu fie inechități între ordonatorii de credite. Adică, un angajat de la un minister să ia un spor mai mare decât altul de la alt minister, în condițiile în care lucrează pe același proiect, de exemplu”, a mai spus ministrul Muncii.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.