Martorii exploziei de la magazinul de bricolaj din Botoșani fac declarații tulburătoare: „Nu puteai să te uiţi, vedeai oamenii cum sar"

Autor: Diana Ghita

După explozie s-au derulat adevărate scene de groază

Sursa: Observator; Arhivă

După explozia care a avut loc vineri, 7 iunie, la un magazin de bricolaj din Botoșani, au apărut mărturii cutremurătoare despre întreg momentul.

În timpul deflagrației de la magazinul de bricolaj din Botoșani, atât angajații, cât și clienții au trecut prin adevărate clipe de groază. Mulți oameni au sărit pe geam, de la etaj, pentru a fugi din calea flăcărilor, iar alții au fost prinși sub dărâmături.

Ce declarații fac martorii exploziei din Botoșani

Sâmbătă, specialiștii în explozibili, de la Petroșani, au ajuns la fața locului, pentru a ajuta la cercetări.

De asemenea, la magazinul explodat s-a prezentat și o echipă de criminaliști, venită din Capitală.

Deflagrația de la Botoșani s-a soldat cu cinci victime, care, în aceste momente, se află în stare gravă. Aceștia, cu toții angajați ai firmei, sunt internați la spitale din Iași, București și Botoșani, iar trei dintre ei sunt intubați din cauza arsurilor pe căile respiratorii.

Citește și: Reacția magazinului de bricolaj din Botoșani, după explozia devastatoare! Cine ar fi produs eroarea care a generat deflagrația

În timpul exploziei au fost surprinse niște imagini ce par desprinse din filmele de groază. Printre oamenii care fugeau din calea vâlvătăii, s-a aflat și o angajată a magazinului. Aceasta, disperată să-și salveze viața, a ieșit pe geamul unuia dintre birourile de la etajul 1 al clădirii și a încercat să coboare în timp ce se ținea de resturile rezultate în urma exploziei.

„Nu aveau pe unde să iasă de la dărâmături.

Era haos, toţi ieşeau pe unde apucau. Nu puteai să te uiţi, vedeai oamenii cum sar", a declarat un martor, pentru Observator.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Specialiștii în explozibili au cercetat locul exploziei

În încercarea de a ieși din clădirea explodată, un alt angajat a văzut scene de-a dreptul șocante: „A căzut acoperişul, rigips, ce a căzut pe noi.

Erau doi băieţi care au fost puşi la pământ, tăiaţi pe faţă. Am ieşit prin geamuri afară. Am văzut oameni arşi, loviţi. Am fost lovit la mână, aveam sânge. M-am lovit la şold”.

După acest incident, o amplă anchetă este în plină desfășurare. Instalația de gaz, la care era conectată centrala termică în timpul deflagrației, este verificată de specialiștii de la Institutul de cercetare minieră și protecție antiexplozivă.

De asemenea, aceștia au adunat și numeroase probe din magazinul explodat, dintre care a fost ridicată și centrala termică.

Citește și: VIDEO: Cât de puternică a fost, de fapt, explozia de la Botoșani. Ce s-a întâmplat cu o mașină care trecea prin fața magazinului în momentul exploziei

Experții se ajută și de o dronă, de care se ajută pentru a vedea în ce proporție a fost distrusă clădirea și să estimeze daunele.

Aceștia sunt ajutați de criminaliști de la București, iar audierea martorilor au început.

„Avem interviuri cu cei implicaţi în eveniment, cu societăţile care au contribuit sau au dus la producerea acestui eveniment", a transmis Alexandru Câmpeanu, de la ITM, potrivit sursei citate.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.