Martorul-cheie din dosarul morţii Raisei a şters imaginile care puteau rezolva cazul. Reacţia tatălui Raisei: "Cred că există o presiune de undeva"

Author: Marina Ionescu

Martorul-cheie din dosarul morţii Raisei a şters imaginile care puteau rezolva cazul.

Martorul din dosarul poliţistului care a omorât-o pe Raisa a fost găsit de anchetatori şi audiat, însă respectiva şoferiţă ar fi şters imagini extrem de importante pentru anchetatori.

Accidentul în care un polițist a lovit două fete pe trecerea de pietoni a fost surprins de camera de bord montată pe autoturismul aflat în spatele agentului.

Citeste si: Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni refuză să facă testul poligraf! Ce spune Adrian Cuculis, avocatul familiei

Martora din dosarul morţii Raisei a şters imaginile care puteau rezolva cazul

Așadar, momentul în care Raisa și Marina au fost lovite în plin pe trecerea de pietoni a fost filmat.  Însă, şoferiţă ar fi şters imaginile. Anchetatorii încearcă acum să recupereze imaginile de pe un card de memorie. Avocatul Adrian Cuculis vrea să depună plângere penală împotriva ei, pentru mărturie mincinoasă.  Iată ce riscă să pățească pentru distrugerea probelor.

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a declarat că șoferița a mărturisit că a șters imaginile în care surprinsese accindentul, deși i s-a spus să le păstreze pentru că vor fi folosite în anchetă.

Ulterior, la audieri, femeia a susținut că peste filmarea respectivă s-au suprapus alte imagini, pentu că a folosit în continuarea camera de bord.

Citeste si: Autoritățile, în alertă! Martorul-cheie care a văzut accidentul în care a murit Raisa pe trecerea de pietoni a dispărut fără urmă

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Ea a fost înștiințată de către mine în data de 24 ianuarie când avea filmările și îi spusesem foarte clar atunci să nu șteargă aceste filmări și să le salveze. Ba chiar mai mult noi am și avertizat-o asupra faptului că există o procedură în lucru. Există înregistrări în care ea a spus „da, le-am șters, care e problema? E telefonul meu!” Ieri la Poliție a declarat că s-au șters că s-au suprascris, deci treaba asta nu merge că s-au suprascris, pentru că ea a declarat că le-a șters.

Ea a fost extrem de obraznică ieri la audieri și i-am spus să se potolească, că îi fac plângere penală.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru wowbiz.ro.

Tatăl Raisei, fata care a murit în urma accidentului, nu crede că femeia a șters involuntar imaginile, ci acesta susține că a fost supusă unor presiuni uriașe pentru a le face dispărute.

"Ea nouă ne-a spus că le-a salvat de pe cardul acela în telefon, urmând din telefon să ni le trimită pe WhatsApp.

De vreo lună de zile cumnatul meu încearcă să dea de ea şi nu a reuşit pentru că nu mai răspunde la telefon. Cred că există o presiune de undeva. Nu-mi dau seama de ce ar fi şters ea camera”, a declarat Iulian, tatăl Raisei, potrivit observatornews.ro.

Adrian Cuculis, avocatul familiei, nu poate înțelege care au fost motivele pentru care niște imagini atât de importante au fost șterse și spune că pentru fapta ei, femeia riscă dosar penal.

"Problema este că în contextul în care ea a șters imaginile astea de pe cameră, eu oricum știu că le salvase și pe telefon. A făcut-o intenționat și riscă dosar penal pentru distrugere de probe, în cadrul procedurii judiciare. Într-un caz atât de sensibil nu era cazul să se apuce să șteargă filmările. Poate că ne ajută să ne spună dacă cineva a presat-o să facă lucrul acesta. A fost ridicat cardul de către Poliție la audieri și rămâne de văzut ce mai găsesc pe e l.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Pe 13 ianuarie, Raisa şi Marina, două fete de 11 și 13 ani au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, iar prietena ei a fost grav rănită. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite semnalele luminoase.