Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia: ”Nu puteam să ne mişcăm. În casă au căzut toate!”

Author: Diana Tilă
Actualizat: 09 aug 2023, 07:30

Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia

Un cutremur puternic s-a produs, miercuri dimineață, 9 noiembre, în centrul Italiei. O româncă a povestit ce s-a întâmplat în momentul cutremurului.

Un cutremur puternic a avut loc miercuri dimineață în Italia. Seismul a fost de 5,6 grade pe Richter. O româncă, care a simțit cutremurul, a povestit că momentul a fost unul extrem de neplăcut.

Citește și: Un nou cutremur în România, duminică dimineață. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Mărturia unei românce despre cutremurul din Italia: ”Nu puteam să ne mişcăm. În casă au căzut toate!”

Adriana Maria Weissenbacher, o româncă stabilită în Italia, a povestit că ea și familia s-au speriat extrem de tare în momentul cutremurului. Femeia a povestit că tote lucrurile au căzut prin casă.

”Primul nostru instinct a fost să rămânem pe loc. Efectiv se mișca atât de tare pământul, încât nu aveam cum să ne mișcăm.

În casă au căzut toate.

Au căzut și prin camerele copiilor, tot ce era pe masă a căzut pe jos”
, a transmis Adriana Maria  Weissenbacher pentru Observator.

Cutremurul a avut loc la ora 07:07. Epicentrul cutremurului a fost localizat la 35 de kilometri în largul orașului Pesaro, un oraș de la malul mării din estul regiunii Marche, la o adâncime de 7 kilometri, a precizat Institutul italian de geofizică și vulcanologie (INGV).

Citește și: Un nou cutremur în România, la doar 2 zile după cel mai puternic seism din ultimii ani

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”M-am trezit cu patul tremurând, cu uşile deschise. La început nu înţelegi ce se întâmplă, dar de îndată ce mi-am dat seama, m-am aşezat sub tocul uşii şi apoi am ieşit”,

a relatat un italian.

Seismul s-a simțit nu doar în Italia, ci și în Slovenia, Bosnia Herțegovina și Croația. A fost urmat de replici, iar mișcarea i-a afectat inclusiv pe jurnaliști.

Cutremurul s-a simțit cel mai puternic în Italia Centrală, Umbria, Lazio, Romagna și Toscana. A fost urmat de 40 de replici, dintre care una de 4 grade pe Richter.

Presa locală relatează faptul că serviciile speciale de salvare au primit rapoarte cu privire la clădiri care au suferit avarii ușoare, pereți fisurați.

Ca măsură de precauție, școlile din Pesaro și din alte orașe din apropiere au fost închise, iar traficul feroviar care trece prin Pesaro de-a lungul coastei Adriaticii a fost suspendat.

Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că aceasta se află  în contact permanent” cu autoritățile de protecție civilă și cu șeful regiunii Marche pentru a urmări evoluția situației.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.